220 de şomeri peste 45 de ani, încadraţi în muncă

23 aprilie 2012 15:390 comments

În scopul prevenirii şomajului de lungă durată şi stimulării şomerilor de a se încadra în muncă înainte de expirarea perioadei de indemnizare, luna trecută s-au acordat alocaţii pentru 27 de şomeri, din care 18 femei.
Structura pe grupe de vârstă a persoanelor beneficiare de alocaţii pentru încadrarea înainte de expirarea indemnizaţiei de şomaj se prezintă astfel: o persoană cu vârsta mai mică de 25 ani; 9 persoane cu vârsta între 25-35 ani; 14 persoane cu vârsta între 35-45 ani şi 3 persoane cu vârsta de peste 45 de ani (şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sau şomeri care mai au 3 ani până la pensionare). Şomajul în rândul acestor categorii de persoane constituie una din problemele stringente ale pieţei forţei de muncă. În luna martie au fost încadraţi în muncă din această categorie un total de 220 şomeri.
Dupa mediul de provenienţă, persoanele încadrate din această categorie se structurează astfel: 92 de persoane din mediul urban şi 128 de persoane din mediu rural.

Încadrarea în munca a persoanelor cu handicap

Prin aplicarea setului de măsuri active prevăzute pentru promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu handicap, a serviciilor personalizate pentru acest grup ţintă, s-a reusit încadrarea în muncă a unei persoane fără subvenţionarea locului de muncă.
Numărul persoanelor intrate la serviciile de mediere a locurilor de muncă vacante, luna trecută a fost de 1.033. În urma acordării acestor servicii s-a reuşit plasarea în muncă a 751 de persoane, din care: 254 persoane în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată, 497 persoane în locuri de muncă pe perioadă determinată. Încadrarea şomerilor după prima mediere a muncii a fost de 95 de persoane.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com