236 de copii din Alba, în vacanţă din cauza zăpezii şi a viscolului

16 februarie 2012 16:511 comment

În continuare, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba monitorizează gestionarea situaţiei în perioada valabilităţii Atenţionării meteorologice Cod Galben pentru ninsori şi vânt, valabilă până joi, ora 18.00.
Vremea a continuat să fie rece, înregistrându-se o temperatură minimă de – 10 grade Celsius la Roşia Montană şi – 2,7 grade Celsius la Alba Iulia.
În judeţ, stratul de zăpadă atinge cel mai mare nivel la Arieşeni (103 cm), Scărişoara (85 cm), Vadu Moţilor (67 cm) şi Abrud (65 cm).
Patru persoane cu nevoi care puteau fi puse în pericol de temperaturile scăzute au fost transportate în ultimele 24 de ore la Centrul de Primiri Urgenţe Cugir (2 cazuri) şi UPU Alba (2 cazuri), ridicând la 117 numărul cazurilor înregistrate pe întreaga perioadă.
Nu sunt raportate defecţiuni la alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din Alba.
Reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de întreţinere a drumurilor naţionale şi judeţene au intervenit cu forţe şi mijloace pentru menţinerea în condiţii optime de circulaţie a arterelor din judeţ. Pe DJ au intervenit 35 de utilaje, 105 persoane şi 257 mc de material antiderapant; pe DN au intervenit cu 30 de utilaje, 30 persoane şi 171 tone de material antiderapant.
S-a intervenit pentru deszăpezirea drumului judeţean DJ 107I, ce era blocat de nămeţi de zăpadă (la închiderea ediţiei se lucra la deszăpezirea drumului, fiind vorba de 14 km) între km 14 şi 24, pe tronsonul Cabana Sloboda – Rîmeţ. În judeţ, se circulă în condiţii de iarnă, nu sunt localităţi izolate.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a aprobat suspendarea cursurilor pentru perioada 16-17 februarie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, zăpadă şi viscol, la următoarele unităţi de învăţământ, cu 236 de copii, astfel: Şcoala cu clasele I-VIII Rîmeţ; Şcoala cu clasele I-VIII Ponor; Şcoala cu clasele I-VIII Almaşu Mare, cu structurile: Grădiniţa cu program normal Almaşu Mare; Şcoala cu clasele I-IV Almaşu de Mijloc; Şcoala cu clasele I-IV Cib; Grădiniţa cu program normal Cib; Şcoala cu clasele I-IV Glod; Grădiniţa cu program normal Almaş Glod; Şcoala cu clasele I-IV Almaşu nr. 2; structurile de la Şcoala cu clasele I-VIII Poiana Vadului: Şcoala cu clasele I-IV Costeşti; Şcoala cu clasele I-IV Făgetul de Sus; Şcoala cu clasele I-IV Morcăneşti; Şcoala cu clasele I-IV Păsteşti; Grădiniţa cu program normal Făgetul de Sus; Grădiniţa cu program normal Costeşti.
„Pentru depistarea la timp şi luarea măsurilor imediate de ajutor a persoanelor fără adăpost, persoanelor izolate, vârstnice sau bolnave care pot fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute, facem apel la toţi aceia care au cunoştinţă de astfel de cazuri să anunţe imediat administraţia locală şi prin numărul unic de apel 112, serviciile profesioniste de urgenţă”, ne-a informat purtător de cuvânt ISU Alba, Alina Bălaş.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com