25-26 mai la Alba Iulia Festival de muzică sacră “Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie“, ediţia a II-a

23 mai 2013 12:090 comments

festivalSâmbătă şi duminică(25-26 mai), la Alba Iulia se va desfăşura a doua ediţie a Festivalului de muzică sacră “Cântaţi lui Dumnezeu cu bucurie”. Credincioşii, iubitori de muzică sacră, sunt invitaţi să asculte un program de pricesne şi cântece religioase ale unor coruri monahale, coruri bisericeşti, grupuri folclorice şi grupuri de elevi din cadrul cercurilor de religie ale judeţului Alba.
Înălţătorul eveniment va avea loc în Catedrala Reîntregirii, cu începere de la ora 19.00. Sâmbătă seara, aproximativ 200 de elevi de la şcolile din Zlatna, Cricău, Ciumbrud, Ocna Mureş, Bistra, Baia de Arieş, Blaj, Sebeş, Şugag şi Cugir vor prezenta un program de cântări bisericeşti, fiind conduşi de dascălii lor de religie. Duminică seara, în festival sunt invitaţi Corul maicilor de la Mănăstirea Rimetea, Corul călugărilor de la Mănăstirea “Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Sighişoara, Corul Bisericii Ortodoxe “Naşterea Domnului” din Galda de Jos (condus de pr. Benone Scrob), Grupul vocal feminin „Doruri tărtărene” din Tărtăria (condus de pr. Gheorghe Marin), Corul Bisericii Ortodoxe “Sfântul Andrei” din Totoi(condus de pr. Teofil Slevaş), Ansamblul folcloric din Cergău, Grupul vocal-bărbătesc „Sâncelenii” (condus de Gheorghe Laţiu) şi elevi din cadrul cercurilor de religie din judeţul Alba.
„Cântarea bisericească înveseleşte sărbătorile şi face să se nască în inima credincioşilor dorul după Dumnezeu”, a spus Sfântul Vasile cel Mare. Aşadar, albaiulienii sunt aşteptaţi să-şi deschidă sufletele la acest minunat festival de muzică sacră, simţindu-l astfel pe Dumnezeu mult mai aproape.
Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, prin Asociaţia Artă şi Tradiţii Meşteşugăreşti Alba -ATMA, Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com