25-26 martie: Cel mai mare targ apicol din Romania are loc la Blaj

23 martie 2017 15:484 comments

În perioada 25-26 martie 2017 Mica Romă va găzdui a X-a ediţie a Sărbătorii Mierii, cel mai mare târg apicol din România.

De notat că la Blaj va fi prezent preşedintele Federației Internaționale a Asociațiilor de Apicultori (APIMONDIA), Philip McCabe (Irlanda).

Târgul cuprinde cele trei secţiuni obişnuite: târgul cu vânzare, secțiunea de comunicări științifice și programul artistic. Capul de afiş al concertului în aer liber, de sâmbătă seara, este cunoscutul cântăreţ Mihail, iar ziua de duminică este dedicată copiilor. Organizatorii celei de-a X-a ediții a „Sărbătorii Mierii” sunt Apidava Blaj, Primăria şi Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Asociația Apis Târnave Blaj.

Cele mai multe manifestări ale târgului vor avea loc în Piaţa 1848.

Şi ediţia a X-a a „Sărbătorii Mierii” se bucură de o consistentă prezenţă internaţională, firme apicole din peste 15 ţări (Austria, Bulgaria, Croaţia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Japonia, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Serbia, Turcia, Ucraina, Ungaria, România şi, posibil, Emiratele Arabe Unite) anunţându-şi participarea. În premieră absolută pentru târgurile de profil din România, în acest an la Blaj se va afla preşedintele Federației Internaționale a Asociațiilor de Apicultori (APIMONDIA), Philip McCabe (Irlanda), ne anunţă organizatorii Sărbătorii Mierii.
 
Conferinţa a X-a propune conferinţe pe teme apicole, susţinute atât de lectori din România, Irlanda, Polonia, Turcia.

O altă noutate pentru această ediţie: în cea de-a doua zi a târgului, va avea loc întâlnirea noului Sindicat al Apicultorilor din România, proaspăt înfiinţat la Râmnicu Sărat, cei interesaţi fiind invitaţi la discuţii pe această temă.

Pentru a treia oară în istoria Festivalului Mierii de la Blaj va fi organizat concursul pentru desemnarea noii Miss „Regina Mierii”. Aceasta este aleasă odată la patru ani, similar cu perioada desemnării Reginei Matcă într-un stup de albine.

Pe parcursul celor două zile, pe scena amplasată în Piaţa 1848, vor avea loc numeroase concursuri pentru apicultori, vor fi acordate premii copiilor prezenţi, organizatorii pregătind şi surprize pentru doamnele şi domnişoarele participante, într-o lună, martie, în care, în întreaga lume, sunt sărbătorite femeile, mai anunţă organizatorii evenimentului.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com