25 de licee din judeţ se întrec în campania „E COOL” 2012

26 martie 2012 16:220 comments

Agenţia Locală a Energiei Alba (ALEA) şi Consiliul Judeţean Alba au lansat cea de a III-a ediţie a campaniei „E COOL!”, o campanie de responsabilizare ecologică a elevilor din liceele judeţului Alba. Şi-au anunţat participarea 47 de grupuri din 25 de licee, însumând aproximativ 500 de elevi. Campania se va finaliza cu o prezentare de modă care va avea loc în 3 aprilie, la Alba Mall. Prezentarea de modă este organizată sub forma unui concurs cu costume realizate din deşeuri din natură, fiind inclus în Săptămâna Altfel (un proiect al Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba în săptămâna 2-8 aprilie).
În parada de modă din 3 aprilie, grupurile concurente îşi vor etala costumele eco într-o prezentare proprie, cu muzică şi scenariu proprii. La finalul concursului va avea loc un concert susţinut de artistul Maximilian, foarte cunoscut printre adolescenţi.
Campania „E COOL!” a fost prezentată într-o conferinţă de presă de către Florin Andronescu – directorul ALEA şi Ionuţ Fulea – reprezentant al CJ Alba care deţine în acest an funcţia de preşedinte executiv al ALEA.
„Este important faptul că apare şi latura artistică în cadrul acestor componente de promovare a acţiunii de reciclare”, a declarat Ionuţ Fulea.
Juriul va urmări mai multe aspecte pentru a premia cele mai bune costume eco: originalitatea, impresia artistică, ideile în care materialele reciclabile/ reciclate au fost folosite, tema centrală. Din primele trei locuri ale concursului din 3 aprilie se va alege un câştigător care va fi recompensat cu o excursie într-o zonă naturală, pitorească; câştigătorul excursiei va fi desemnat dintre locurile I, II şi III în urma unei jurizări făcute de utilizatorii de Facebook.
Reamintim faptul că în 2010, câştigătorul excursiei a fost un grup de elevi de la Colegiul Naţional „HCC” Alba Iulia, iar în 2011 s-a impus un grup de elevi din Cîmpeni, grup recompensat, de asemenea, cu o excursie.
Partenerii campaniei sunt Consiliul Local Alba Iulia, ISJ Alba, Consiliul Judeţean al Elevilor Alba; Alba Mall, Cercul de Marketing de la Universitatea „1 Decembrie 1918”.

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com