25 de reclamaţii la CJPC Alba

10 aprilie 2012 15:340 comments

În perioada 1– 31 martie, consumatorii au reclamat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba nemulţumirea lor cu privire la calitatea produselor şi serviciilor, prin 25 de reclamaţii înregistrate. În perioada de referinţă au fost cercetate 20 de reclamaţii, din care: 3 închise cu soluţionare pozitivă; 7 închise cu rezolvare amiabilă; 6 concluzionate ca fiind neîntemeiate; 3 redirecţionate; 0 retrase.
„Este foarte important de reţinut că valoarea produselor înlocuite, contravaloarea achitată sau valoarea reparaţiilor de care au beneficiat consumatorii care au reclamat calitatea produselor sau serviciilor este de 1.689 lei.
Activitatea instituţiei în perioada la care facem referire s-a realizat cu un număr mediu total de personal de 12, din care comisari cu atribuţii de control 8”, a declarat comisarul şef al CJPC Alba, jr. Dorian Vuşcan.
Ca acţiuni de control s-au efectuat controale pe tematici ANPC, cercetare reclamaţii, controale inopinate.
Tematicile ANPC, în perioada de raportare, respectiv luna martie, se referă la: respectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor privind prestarea serviciilor de schimb valutar; verificarea respectării prevederilor legale privind comercializarea peştelui şi a preparatelor din peşte preambalate şi conservelor din peşte; respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor destinate sărbătorilor pascale şi respectarea prevederilor legale privind distribuirea produselor lactate şi de panificaţie prevăzute prin Programul lapte-corn.
Tematici proprii: respectare prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor în unităţile de alimentaţie publică; respectare prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea produselor alimentare comercializate în mediul rural şi respectarea prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor la comercializarea suplimentelor alimentare.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com