25 februarie este data limită pentru depunerea formularului 112

18 februarie 2011 00:020 comments

Introducerea, începând cu 1 ianuarie, a declaraţiei fiscale unice pentru contribuţiile de asigurări sociale şi impozitul pe venit, prin Hotărârea Guvernului nr. 1397/2010 şi urmare a modificărilor aduse Codului Fiscal prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 117/2010 a determinat ca luna februarie să fie prima lună în care se depune formularul 112 „Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” la administraţiile financiare din cadrul ANAF.
Pentru desfăşurarea acestei operaţiuni în condiţii bune, Direcţia Generală a Finanţelor Publice Alba invită contribuabilii să depună formularul 112 cu cel puţin 2-3 zile înainte de termenul limită, 25 februarie.
Având în vedere că în luna februarie este primul termen de depunere a formularului 112 „Declaraţie privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”, la nivelul judeţului Alba, a fost suplimentat numărul de ghişee pentru primirea declaraţiei unice, numărul acestora ajungând la 32, astfel: în sediul din Alba Iulia, str. Primăverii nr. 10, la AFPM Alba Iulia şi AFP Contribuabili Mijlocii funcţionează 12 ghişee; la AFPM Aiud şi Sebeş – câte 3 ghişee; la AFPM Blaj – 2 ghişee. La fiecare administraţie fiscală orăşenească din judeţ funcţionează câte unul sau două ghişee.
Totodată, s-a dispus ca în zilele de 24 şi 25 februarie la toate ghişeele administraţiilor finanţelor publice din judeţ de primire a declaraţiilor să se lucreze în intervalul orar 8:00 – 20:00.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com