25 octombrie termen pentru depunerea declaraților privind veniturile agricole

24 octombrie 2013 14:180 comments

finante 358Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a Judeţului Alba reaminteste contribuabililor care realizeaza venituri din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit că termenul de plată pentru prima transa a impozitului pe venit si a contributiilor de asigurari de sanatate din astfel de activitati este 25 octombrie 2013.
Veniturile din activitati cuprind veniturile obtinute individual sau intr-o forma de asociere, fara personalitate juridica, din :
cultivarea produselor agricole vegetale;
exploatarea plantatiilor viticole, pomicole, arbustilor fructiferi si altele asemenea;
cresterea si exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de orgine animala, in stare naturala.
Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafaţă (ha)/cap de animal/familie de albine.
Pe baza formularului 221„ Declaratie privind veniturile din activitati agricole impuse pe baza de norme de venit” depus, organul fiscal de domiciliu a emis decizia de impunere, formular 260, prin care a stabilit impozitul anual datorat si contributia de asigurari sociale de sanatate datorata.
Impozitul pe venitul din activitati agricole se calculeaza de organul fiscal prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activitati agricole stabilit pe baza normei de venit, impozitul fiind final.
In cazul contribuabililor care realizeaza venituri din desfasurarea a doua sau mai multe activitati agricole pentru care venitul se determina pe baza de norma de venit, organul fiscal a stabilit venitul anual prin insumarea veniturilor corespunzatoare.
Totodata, persoanele care realizeaza venituri din activitati agricole impozitate la norma de venit, datoreaza si contributia de asigurari sociale de sanatate ( CASS) pentru veniturile agricole impozabile.
Va informam ca prin respectarea platii la termen a obligatiilor datorate, veti evita perceperea de dobanzi si penalitati de intarziere.
Pentru a veni in intampinarea celor care doresc sa-si achite impozitul si contributiile aferente venitului din activitatile agricole si nu au o unitate teritoriala a ANAF in localitate, a fost emis Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr.1714/2013, in urma caruia se vor incheia protocoale privind incasarea acestor obligatii fiscale la compartimentele de specialitate din cadrul Primariilor. Lista unitatilor administrativ-teritoriale care incheie protocol in acest sens cu ANAF va putea fi consultata pe portalul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Protocoalele de colaborare vor fi afisate de asemenea la sediile Primariilor.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com