250 de copii au participat la Concursul Naţional de Dans Modern din Alba Iulia

11 aprilie 2012 15:410 comments

Duminica Floriilor a fost pentru albaiulienii iubitori ai dansului un prilej de mare bucurie a sufletului şi a privirii. Peste 250 de copii proveniţi din 8 judeţe din ţară: Bihor, Cluj, Hunedoara, Vaslui, Vrancea, Călăraşi, Bucureşti, Alba s-au întâlnit la Alba Iulia pentru a participa la prima ediţie a Concursului Naţional de Dans Modern „Bucuria Dansului”. Găzduită de Sala Polivalentă a Universităţii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, competiţia s-a desfăşurat pe trei categorii de vârstă, clasele I-IV, V-VIII, IX-XII, fiecare din cele 15 formaţii participante prezentând în concurs două dansuri diferite dintre genurile: dans modern, fantezie coregrafică, dans de caracter, dans tematic, dans contemporan, dans cu majorete, dans aerobic, dans popular stilizat.
Cele mai multe formaţii, 4 la număr, au reprezentat municipiul Alba Iulia, mai precis Şcoala de Dans Modern Chirilă, organizatorii acestui eveniment. Evoluţiile tuturor formaţiilor au fost uimitoare, juriul fiind de părere că acest concurs a fost unul de înaltă ţinută şi valoare artistică. S-au remarcat prin evoluţiile lor formaţii ca „Domino” din Cluj-Napoca, locul I la dans de caracter şi locul II la dans modern, „La Fiesta” Hunedoara, locul I la dans modern, locul I fantezie coregrafică, „Apulum Dance” – Şcoala de Dans Modern Chirilă, locul I dans de caracter, locul I dans aerobic, „Spirit Liber” – Şcoala de Dans Modern Chirilă, locul I dans cu majorete, locul I dans modern, „Panterele Negre” Cugir, locul I dans cu majorete, locul I dans aerobic.
Copiii au fost recompensaţi cu diplome, medalii şi cupe oferite prin amabilitatea Consiliului Judeţean Alba, unicul finanţator al acestui concurs. „În ceea ce ne priveşte, concursul a fost o mare reuşită. Mulţumim celor 11 echipe din ţară care au răspuns invitaţiei noastre de a concura la Alba Iulia, finanţatorilor dar mai ales copiilor noştri, care prin dăruire şi foarte multă muncă au ajuns la valoarea lor de azi. Suntem fericiţi că ne-am îndeplinit un vis mai vechi prin organizarea acestui concurs şi sperăm sa fie doar primul dintr-un şir mai lung de ediţii”, ne-au declarat Bianca şi Alex Chirilă, instructori la Şcoala de Dans Modern Chirilă.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com