250 de jandarmi din Alba și Mureș asigură buna desfășurarea a evenimentelor de 1 Decembrie în Alba

28 noiembrie 2013 11:141 comment

orfdAproximativ 250 de jandarmi vor acţiona în 1 decembrie pe întreg cuprinsul judeţului Alba, cu misiunea de a asigura buna desfăşurare a activităţilor şi siguranţa participanţilor la manifestările cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României. Dintre aceştia, 75 provin de la Gruparea de Jandarmi Mobilă “ Regele Ferdinand I” – Târgu-Mureş.
Pentru ca manifestările cultural artistice organizate de autorităţile locale cu ocazia Zilei Naţionale să se desfăşoare aşa cum au fost planificate, în condiţii de maximă siguranţă pentru participanţi şi fără încălcări ale normelor legale care reglementează desfăşurarea adunărilor publice, ca de fiecare dată, Jandarmeria Alba are un rol principal în organizarea şi coordonarea activităţii tuturor forţelor de ordine care vor fi prezente pe timpul acestei sărbători: jandarmi, poliţişti, poliţişti locali şi lucrători ISU.
În acest sens, aproximativ 250 de jandarmi din cadrul Jandarmeriei Alba şi Grupării de Jandarmi Mobilă “ Regele Ferdinand I” – Târgu-Mureş vor acţiona pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice pe timpul desfăşurării ceremoniilor depunerii de coroane, primirii soliilor din Cetăţile de Scaun ale Unirii, manifestărilor religioase, paradei militare, spectacolelor dedicate Zilei Naţionale precum şi pe timpul focului de artificii. În plus, echipajele de jandarmerie vor interveni pentru restabilirea ordinii publice dacă aceasta va fi tulburată, vor asigura protecţia persoanelor participante şi vor lua măsuri legale în conformitate cu competenţele şi procedurile specifice.
În scopul preîntâmpinării apariţiei unor evenimente sau incidente nedorite, supunem atenţiei tuturor celor care vor participa la aceste manifestări să se conformeze indicaţiilor organizatorilor şi forţelor de ordine, să aibă un comportament civilizat, să evite consumul excesiv de alcool, să nu deţină arme de orice fel, artificii sau petarde, să nu arunce obiecte către scenele organizate şi să semnaleze prompt orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri. De asemenea, pentru evitarea unor situaţii neplăcute le recomandăm să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia. Totodată, le solicităm să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să nu forţeze cordoanele de ordine constituite, să acorde sprijin forţelor de ordine dacă sunt solicitaţi şi să ţină cont că manifestările obscene, care contravin normelor legale de convieţuire în societate, vor fi sancţionate. În plus, reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, este interzisă şi constituie infracţiune participarea la adunările publice a persoanelor care au asupra lor arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanţe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru şocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acţiuni violente. În plus, aducem în atenţie că, potrivit aceluiaşi act normativ, fapta de opunere cu violenţă faţă de organizatori, împuterniciţii acestora sau faţă de forţele de ordine ori împiedicarea lor de a-şi exercita atribuţiile legale privind asigurarea ordinii în desfăşurarea adunărilor publice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
În final, indicăm participanţilor să recurgă doar la modalităţi legale pentru rezolvarea eventualelor divergenţe, cele mai facile fiind solicitarea ajutorului echipajelor de jandarmerie prezente la această sărbătoare şi apelarea numărului unic de urgenţe 112.

Tags:

1 Comment

  • Asa am ajuns sa sarbatorim ziua nationala a Romaniei? E nevoie de sute de jandarmi sa ne protejeze pentru ca anarhistii si huliganii vin la Alba Iulia sa protesteze impotriva romanilor din inima Romaniei. Ei vin sa protesteze impotriva celor care au luptat si s-au sacrificat pentru ca azi sa putem sarbatori 95 de ani de la unire…Rosia Montana are nevoie de minerit! Acum 95 de ani Rosia Montana era prospera datorita mineritului.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com