4 sate din zona Apuseni au fost izolate din pricina zăpezii,

11 decembrie 2013 07:330 comments

Din pricina vântului puternic care a viscolit zăpada, azi-noapte, 4 sate din zona Apuseni au rămas izolate. Drumul către localităţile Certege, Dric, Tomuşeşti şi Borleşti a fost blocat pe o porţiune de aproape 4 km, în unele locuri stratul de zăpadă depăşind înălţimea de 2 m. 55 de gospodării, în care locuiesc aproximativ 120 de persoane, au rămas izolate, iar primarul oraşului Cîmpeni, Călin Andreş, a informat atât prefectul cât şi Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la evenimentele din noaptea trecută.

Prefectul Gheorghe Feneşer a contactat societatea de distribuţie a energiei electrice, iar problemele cu reţeaua de curent au fost rapid remediate. Totodată, prefectul judeţului Alba a dat ordin ca un echipaj de intervenţie al ISU Alba să se deplaseze în zonă pentru deblocarea drumului şi restabilirea accesului către cele trei localităţi. În acelaşi context, prefectul Gheorghe Feneşer a cerut sprijinul ROMSILVA care a pus la dispoziţie un TAF, iar dacă situaţia o impune, Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale se va alătura acţiunilor de deblocare a drumului cu un utilaj multifuncţional care se află deja în zona cu probleme. În acest moment, echipajele de intervenţie acţionează pentru degajarea drumului, greu accesibil, care traversează o vale. Primăria oraşului Cîmpeni a pus la dispoziţie un buldoexcavator, autorităţile locale şi judeţene, cărora li s-au alăturat şi voluntari, lucrând cot la cot pentru eliberarea căilor de acces.

„Drumul blocat de ninsoare care asigură legătura către cele patru sate s-a aflat în aceeaşi situaţie şi în luna decembrie a anului trecut, când a nins extrem de mult. Din cauza faptului că este foarte îngust şi trece printr-o vale, intervenţiile de deblocare pot fi făcute doar cu TAF-uri şi buldoexcavatoare, utilaje pe care le avem la dispoziţie, prin grija primăriei şi a ROMSILVA. Se lucrează într-un ritm susţinut şi sper, în aceste condiţii, că drumul va fi deblocat cât mai repede. Din fericire, problemele la reţeaua de energie electrică nu au fost mari şi s-au rezolvat rapid, încă de azi dimineaţă. În acest moment, aşteptăm să sosească cele peste 100 de pâini, pentru care am insistat personal, în aşa fel încât fiecare familie să primească 2 pâini. Până la rezolvarea acestei situaţii, e datoria noastră să avem grijă de oamenii de aici”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.Animation2iarna

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com