40 de ani de la înfiinţarea Şcolii Ion Agârbiceanu din Alba Iulia

27 mai 2012 14:530 comments

De câţiva ani, la fiecare început de vară, la Şcoala „Ion Agârbiceanu” din Alba Iulia are loc evenimentul „Ziua Şcolii”. Este un omagiu adus părintelui spiritual al şcolii, dar în acelaşi timp este o mulţumire adresată tuturor celor care au contribuit, direct sau indirect, la progresul ei spiritual şi material.
Anul acesta, Zilele Şcolii sunt mai speciale pentru că se împlinesc 40 de ani de existenţă, de eforturi şi realizări.
Directorii instituţiei, profesorii Gheorghe Cărpinişan şi Mariana Maierescu, îi invită pe foştii elevi ai şcolii la deschiderea oficială a evenimentelor, care are loc marţi, 29 mai 2012,ora 10.00, în sala profesorală a şcolii, sub genericul ,,Şcoala Ion Agârbiceanu – 40 de ani de emoţii, bucurii şi realizări împreună”. Cu această ocazie au fost invitaţi foşti directori, cadre didactice care de-a lungul anilor s-au perindat prin şcoală, elevi de ieri şi de azi, membri ai comunităţii locale care au făcut cinste acestui lăcaş de învăţământ.
Printre activităţile prevăzute să se desfăşoare în această perioadă se numără:
Simpozionul naţional „Ion Agârbiceanu şi scriitorii ardeleni” – ediţia a III-a;
concursul tematic „Ion Agârbiceanu şi Lucian Blaga – părinţi ai literaturii române”; editarea revistei „Mărturisiri” nr.11 – revista şcolii; excursie la Muzeul Brukenthal şi la Muzeul ASTRA din Sibiu organizată cu elevii care au obţinut rezultate deosebite în acest an şcolar; întreceri sportive, activităţi distractive, concursuri.
Zilele Şcolii se vor încheia cu spectacolul aniversar „Bucuriile copilăriei”, susţinut de către elevii şcolii în data de 31 mai 2012, găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com