58 ha de vegetaţie uscată au ars în Alba

27 august 2012 18:180 comments

Subunităţile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, au intervenit în judeţ, în perioada 25 – 26 august, pentru stingerea a 11 incendii de vegetaţie uscată şi litieră, astfel: Detaşamentul Aiud a intervenit în municipiu şi în Rîmetea, zona Piatra Secuiului în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Rîmetea; Detaşamentul Alba Iulia a intervenit în municipiu, în zona cartierului Recea şi în Miceşti; Garda Sebeş a intervenit pe raza localităţii Şibot, în Petreşti, pe raza localităţii Reciu, Gîrbova şi pe raza comunei Şugag, zona Sălane în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şugag şi Ocolul Silvic Sebeş; Garda Blaj a intervenit pe raza localităţii Crăciunelul de Jos în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Crăciunelul de Jos şi la groapa de gunoi a municipiului.
Pichetul Cîmpeni a intervenit pe raza localităţii Lunca, comuna Lupşa în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Lupşa. În total au ars aproximativ 58 ha de vegetaţie uscată şi litieră.
În sprijinul pompierilor militari au intervenit şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă din Cugir, Jidvei şi Teiuş.
Cauza probabilă a acestor incendii de vegetaţie uscată o constituie focul lăsat nesupravegheat şi fumatul în locuri nepermise.
Garda de intervenţie Sebeş a intervenit la Şibot pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (grajd), proprietatea lui C.G. Ca urmare a incendiului, au ars grajdul de aproximativ 80 mp, 2 mc de material lemnos, 2 tone de fân şi unelte agricole. Pagubele produse se ridică la circa 4.000 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 100.000 lei. Cauza o reprezintă folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit în Războieni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o magazie, proprietatea lui B.E. În incendiu a ars magazia de aproximativ 15 mp. Pagubele produse se ridică la circa 1.200 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 35.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc lăsat nesupravegheat. Detaşamentul de pompieri Aiud a intervenit sâmbătă, la ora 21:00, în Ocna Mureş pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case de locuit. Flăcările au mistuit acoperişul confecţionat din lemn şi tablă pe o suprafaţă de aproximativ 480 mp şi materiale de construcţii. Pagubele produse se ridică la circa 200.000 lei, iar bunurile salvate au fost estimate la 400.000 lei. Cauza probabilă a acestui incendiu o reprezintă un foc deschis în spaţii închise.
Echipajele SMURD ale ISU Alba au intervenit în perioada 25 – 26 august, astfel: SMURD Alba a intervenit la 4 cazuri; SMURD Aiud a intervenit la 4 cazuri; SMURD Blaj a intervenit la 6 cazuri; SMURD Sebeş a intervenit la 6 cazuri iar SMURD Cîmpeni a intervenit la 3 cazuri.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com