67de candidaţi din Alba la examenele de intrare în magistratură

16 august 2012 17:430 comments

Cu paşi repezi, examenele pentru admiterea în magistratură se apropie. 67 de candidaţi din Alba vor participa la examenele de admitere la Institutul Naţional de Magistratură, precum şi pentru admiterea în magistratură şi ocuparea unui post de judecător sau procuror. Dintre aceştia, 49 sunt pe lista candidaţilor de la admiterea la INM, iar alţi 18 pe lista pentru admitere în magistratură.
Concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii se organizează pentru ocuparea unui număr de 200 locuri de auditori de justiţie. Din cele 200 de locuri, 100 sunt alocate pentru ocuparea funcţiei de judecător şi 100 pentru ocuparea funcţiei de procuror. La finalizarea primului an de studii, auditorii de justiţie vor opta, în ordinea mediilor şi în raport cu numărul posturilor, pentru funcţia de judecător sau procuror.
Concursul de admitere în magistratură se organizează pentru ocuparea unui număr de 50 de posturi de judecător la judecătorii şi 50 de posturi de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii. S-au înscris 1.324 de persoane, dintre care 20 s-au retras şi 40 au fost respinşi, rezultând o concurenţă de 12 candidaţi pe un loc. Potrivit Institutului Naţional al Magistraturii, pentru instanţele arondate la Curtea de Apel Alba Iulia, au fost scoase la concurs 5 posturi de judecători (3 la Judecătoria Deva, 1 la Judecătoria Petroşani şi 1 la Judecătoria Sebeş) iar pentru procurori, există alte 3 posturi (1 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, 1 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu şi 1 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara).
Concursul de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii şi concursul de admitere în magistratură, deşi au în parte acelaşi calendar de desfăşurare, sunt două concursuri distincte, cu reglementări diferite şi aprobate de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii prin hotărâri distincte, urmând ca primele două probe de concurs să aibă loc în aceleaşi zile, la aceeaşi oră, dar în săli diferite. În 26 august are loc proba scrisă eliminatorie, tip grilă, de verificare a cunoştinţelor juridice la următoarele materii: drept civil, drept procesual civil, drept penal şi drept procesual penal, în 9 septembrie – testul de verificare a raţionamentului logic, iar între 22 – 30 septembrie se desfăşoară interviul. Rezultatele finale vor fi afişate în 2 octombrie.

Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com