Noi premii pentru Clasa de Dansuri din Școlii de Arte și Meșteșuguri a Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” Alba

26 septembrie 2019 19:590 comments

Cursanții Clasei de Dansuri din cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba și-au adăugat recent în palmares noi premii obținute la cea de-a VI-a ediție  a Festivalului – Concurs Național „Arte și Tradiții Românești”. Festivalul a avut loc în perioada 18-19 septembrie 2019, în Slatina, județul Olt. Cursanții Clasei de Dansuri, coordonată de doamna coregraf Octavia Oprea, au participat la secțiunile de dans popular și dans modern. Aceștia s-au clasat pe podium la fiecare categorie și au adus pentru județul Alba următoarele premii:

  • locul I – duet dans modern: Bianca Nistor și Cezara Tulea,
  • locul II – solist dans modern: Sârb Romana,
  • locul III – formație dans modern,
  • locul II – grup de fete dans popular,
  • locul III – grup mixt dans popular.

„Noile premii adăugate în palmares de cursanții noștri nu pot decât să ne bucure fiind o recunoaștere a muncii desfășurate în cadrul Școlii de Arte și Meșteșuguri. Îi felicităm pe acești copii talentați și le urăm mult succes în noul an școlar!”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

***

Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură ,,Augustin Bena” aniversează anul acesta 50 de ani de la înființare. Școala a fost înființată în 1969, iar de peste 10 ani funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și se vrea a fi o pepinieră de specialiști pentru serviciile artistice din instituție, din județ și chiar de pe plan național și internațional. Printre disciplinele din cadrul școlii amintim: Canto – muzică ușoară, Muzică vocală tradițională, Pictură, Grafică, Design ambiental, Design vestimentar, Interpretare la tulnic, Pictură tradițională de icoane ,,Școala de Laz”, Instrumente de suflet, Pian, Orgă, Acordeon, Chitară, Artă fotografică și video, Actorie, Muzică de fanfară, Dansuri populare, Dansuri moderne, Dansuri de societate, Arta lemnului, Țesături tradiționale, Muzică religioasă și Pictură religioasă. De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educative, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com