O NOUĂ SERIE DE INFORMĂRI ÎN ȘCOLI PRIVIND CONSUMUL DE DROGURI ȘI BULLIYNG-UL – ÎN ULTIMELE 7 ZILE, POLIȚIȘTII AU DISCUTAT CU PESTE 500 DE ELEVI

19 noiembrie 2019 17:241 comment

 

 

Peste 500 de elevi de gimnaziu și liceu, din 6 licee și școli gimnaziale din județul Alba precum și cei care frecventează Palatul Copiilor din Alba Iulia, au discutat cu polițiștii de la prevenire și cu specialiștii în prevenirea consumului de droguri despre bullying și pericolul reprezentat de droguri.

 

Polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea a Criminalității din Inspectoratul de Poliție Județean Alba, alături de specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, au continuat activitățile în cadrul proiectului „Împreună pentru Siguranța tinerilor”.

 

În ultimele 7 zile, peste 500 de elevi care învață la Colegiul Național Lucian Blaga” Sebeș, Liceul Tehnologic Sebeș, Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna, Liceul Sportiv Alba Iulia, școlile gimnaziale „Vasile Goldiș” și „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia dar și elevii care frecventează Palatul Copiilor din Alba Iulia, s-au întâlnit cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba și cu specialiștii Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia, în cadrul unor discuții interactive care au vizat prevenirea bullying-ului și a consumului de droguri.

 

Elevilor le-au fost prezentate tipurile de comportament agresiv dar și care este diferența dintre bullying și cyberbulling.

 

Participații la dezbateri au înțeles că bullyingul reprezintă un comportament repetat și intenționat prin care agresorul își rănește, persecută și intimidează victimele, prin diferite forme: verbal ( țipete, porecle, sarcasm, insulte, jigniri), fizic (loviri, îmbrânceală, bătăi) și relațional (izolare, intimidare, manipulare). Pe de altă parte, cyberbulling-ul reprezintă trimiterea sau postarea unui mesaj sau a unei imagini, prin  internet, pentru a denigra imaginea unei persoane. 

 

Adolescenții au fost încurajați să discute cu părinţii şi profesorii şi să le ceară ajutorul atunci când sunt ameninţaţi ori şicanaţi de colegi, să nu dea curs provocărilor și să evite violența. 

   

Subiectul consumului de droguri a fost detaliat împreună cu specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia, care au explicat că orice consum de substanţe psihoactive poate crea dependență, încă de la prima utilizare și poate agrava vulnerabilităţile sau problemele psihice (depresie, anxietate, paranoia).

 

Tinerii au fost îndrumați să se informeze, în legătură cu consecințele consumului de droguri, de la persoane care au experiență în lucrul cu consumatorii, care sunt în măsură să răspundă sincer și profesionist, la orice întrebare.

  

  

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com