A 61-a promoţie de elevi militari

21 iunie 2012 15:470 comments

Joi, 21 iunie, la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” a avut loc festivitatea încheierii anului şcolar 2011-2012. A fost şi ceremonialul final pentru a 61-a promoţie a colegiului, promoţie care numără 89 de elevi.
Alături de gazde, de conducerea instituţiei, col. Marcel Domşa şi prof. Dorina Trifon, s-au aflat dascălii, ofiţerii, instructorii militari, părinţi, fraţi şi prieteni. Printre invitaţii la eveniment s-au numărat ÎPS Irineu, arhiepiscop de Alva Iulia, prefectul Dan Coriolan Simedru, inspectorul şcolar adjunct Rodica Groza, general de brigadă dr. Ioan Manci, col. Felician Itu de la Inspectoratul de Jandarmi, col. Cornel Oprişa de la ISU Alba Iulia, lt.col. Sorin Avram şi alţii.
Un invitat special a fost generalul de brigadă în rezervă Gheorghe Răbăcel, fost comandant al colegiului militar albaiulian.
Simbolul schimbării generaţiilor s-a făcut prin predarea cheii colegiului de către eleva plutonier adjutant Simona Chişiu şi primirea acesteia de către eleva plutonier adjutant Alexandra Oltean.
În cadrul festivităţii de încheiere a anului şcolar au fost acordate numeroase premii, constând în bani, diplome şi obiecte.
Premiile de onoare „Sarmisegetusa” au ajuns la cea de a treia ediţie. În valoare de 500 lei fiecare, premiile au fost acordate celor mai buni elevi la nivelul claselor a IX-a, a X-a, a XI-a şi a XII-a, precum şi celui mai bun elev la nivelul colegiului, astfel:
Eleva fruntaş Casiana Fusu, IX E – media 9,75
Eleva caporal Paula Comşa, X A – media 9,65
Eleva sergent Alexandra Oltean, XI B – media 9,87
Eleva plutonier adjutant Simona Chişiu, XII D – media 9,68
Cea mai mare medie din colegiu în anul 2011-2012: eleva sergent Alexandra Oltean, XI B – media 9,87.
Premiul de onoare General de brigadă (r) Gheorghe Răbăcel, care a îndeplinit funcţia de comandant al colegiului militar albaiulian în perioada 1978-1988, a fost câştigat de eleva plutonier adjutant Alexandra Oltean, clasa a XI-a B.
La final a avut loc dezvelirea plăcii Şcoală Europeană 2012.
Elevilor din promoţia 61 vă dorim succes la Bacalaureat şi în examenele pentru academiile militare!

Iulian Brok

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com