A fost inaugurat Centrul de zi pentru copii „Sfânta Irina” din Blaj

4 iunie 2012 13:311 comment

În data de 1 iunie, începând cu orele 13.00, a avut loc inaugurarea Centrului de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj, deschis de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi coordonat de părintele Vasile Seicean, paroh al parohiei Blaj-Veza. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, care a oficiat slujba de binecuvântare a centrului.
Iniţiativa înfiinţării acestui aşezământ a fost a Primăriei municipiului Blaj, care a pus la dispoziţie clădirea, iar renovarea şi dotarea lui a fost posibilă datorită implicării Parohiei Ortodoxe Blaj-Veza şi a unor sponsori locali. Funcţionarea Centrului este asigurată prin parteneriatul încheiat între Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.
Centrul de zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” este singurul din zonă care oferă îngrijire pentru 25 de copii cu vârsta între 1 şi 3 ani, neincluşi într-o formă de învăţământ de masă, oferind astfel posibilitatea părinţilor de a se angaja în câmpul muncii.
Activităţile desfăşurate în cadrul Centrului constau în supravegherea copiilor 12 ore zilnic, asigurarea hranei, a programului de odihnă şi recreere a copiilor, derularea unor programe de educaţie, supravegherea stării de sănătate şi de igienă a copiilor, consiliere şi sprijin pentru părinţi, programe de educaţie parentală.
l Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com