FOTO: A fost inaugurat noul sediu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba.

28 ianuarie 2014 13:590 comments

DSC_0218

Noul sediu al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba a fost inaugurat si sfințit de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Irineu, marți, 28 ianuarie în prezenţa reprezentanţilor din partea consiliului judeţean şi a consiliului local, angajaţi ai DGASPC Alba şi a directorului Sorin Valerian Chirilă (care a primit din partea ÎPS Irineu, în semn de recunoştinţă, crucea arhiepiscopală pentru mireni).

După ce reprezentanții consiliului local și consiliului județean au făcut turul sediului, unde le-au fost prezentate toate încăperile din clădirea cu 3 etaje, aceștia au coborât la parterul clădirii pentru a lua parte la slujba de sfințire oficiată de Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Irineu.

 

DSC_0265„Ne inundă cu noi şi cu noi daruri, şi transformă viaţa noastră cotidiană sau acest banal cotidian într-o sărbătoare perpetuă. Căci zice Sfântul Ioan Gură de Aur, unde dragostea se bucură acolo este sărbătoare. Asistenţă socială înseamnă iubire pentru că această direcţie are în vedere manifestarea iubirii în special faţă de fraţii prea mici ai lui Hristos: bolnavi, bătrâni, săraci, neajutoraţi, handicapaţi sau singuri pe lume. Iubirea este cheia de aur care deschide porţile de aur. Mântuitorul spunea în ultima noapte a vieţii sale muritoare: întru aceasta va cunoaşte lumea că sunteţi ucenicii mei, de veţi avea dragoste unii faţă de alţii. Prin iubire ne validăm ca şi creştini adevăraţi, ca şi ucenici ai Mântuitorului. Iubirea este criteriul judecăţii universale. Întrucât aţi făcut unui frate mai mic un bine, mie mi-aţi făcut”, a spus după slujba de sfinţire ÎPS Irineu.

Spre finalul evenimentului, Sorin Chirilă, a dorit să mulțumească tuturor celor care au contribuit la mutarea DGASPC în noul sediu

„ Suntem la a șasea mutare a Direcției. Nu ne-am dorit o clădire opulentă, ci una care să se respecte standardele europene”,  a declarat Sorin Chirilă

La sfârșitul evenimentului, preoții prezenți au sfințit și birourile angajaților, după care, toți cei prezenți au fost invitați la o masă, finanțată în întregime de invitații din clerul bisericesc.

 

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com