A fost publicată arondarea străzilor la şcolile din oraş

15 februarie 2012 16:460 comments

În această săptămână, Inspectoratul Şcolar Judeţean a făcut public tabelul cu arondarea străzilor la şcolile din Alba Iulia unde, începând cu data de 5 martie, părinţii vor putea să îşi înscrie copiii în clasa I.
Astfel, la Şcoala “Vasile Goldiş” pot fi înscrişi copiii care domiciliază pe străzile din centrul municipiului Alba Iulia, de pe strada Încoronării până pe str. Livezii (parţial), cartierul Tolstoi (parţial), Carolina – Gemina (până la str. A. Vlaicu din apropierea Hotelului Cetate), Calea Moţilor, Lipoveni şi Maieri I.
Colegiul Tehnic “Apulum” va primi copiii care locuiesc în zona situată în partea stângă a str. Vasile Goldiş până la Schit, precum şi din cartierul Recea şi din cartierul Carolina, de la str. Cetăţii în sus.
La Şcoala “Avram Iancu” se pot înscrie copiii care locuiesc în Partoş, pe străzile din zona gării, Dealul Furcilor (partea stângă), până în centru pe strada Încoronării, dar şi cei care domiciliază în cartierul Carolina, până la strada Cetăţii.
La Colegiul Tehnic “Al. Domşa” se vor putea înscrie copiii care locuiesc în cartierele Ampoi I, II şi III, str. Livezii (parţial).
La Şcoala “Ion Agârbiceanu” vor putea fi înscrişi copiii care locuiesc pe strada Vasile Goldiş (partea dreaptă) şi strada Cloşca, până la Catedrala Ortodoxă.
Şcoala “Mihai Eminescu” va putea înregistra copiii care locuiesc în zona pieţei, între Colegiul Militar “M. Viteazul” şi str. Vânătorilor, mergând spre Miceşti, pe partea stângă.
Liceul Sportiv va înscrie copiii de la str. Vânătorilor până spre Miceşti, pe partea dreaptă, din cartierul Orizont, cartierul Tolstoi (parţial) şi str. Craivei (parţial).
Copiii din zona industrială (“Ţigănime”), str. Craivei (parţial), str. Vasile Alecsandri, str. Tudor Vladmirescu se vor putea înscrie la Colegiul Tehnic “Dorin Pavel”.
Merită menţionat că înscrierea elevilor în clasa I va fi făcută în 4 etape, prima fiind cuprinsă între 5 şi 16 martie, când va avea loc depunerea cererilor de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie şi depunerea cererilor de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala specială.
Etapa a doua va avea loc între 20 şi 27 martie, când vor fi completate cererile-tip de înscriere pentru copiii care au domiciliul în altă circumscripţie şcolară, pe locurile rămase libere de la etapa I.
Etapa a treia, desfăşurată între 23 şi 25 aprilie, presupune înscrierea la şcoala de circumscripţie a copiilor ai căror părinţi au solicitat, în etapa a doua, înscrierea la altă unitate de învăţământ decât şcoala de circumscripţie, dar care nu au fost admişi şi solicită înscrierea la şcoala de circumscripţie.
Ultima etapă are loc între 2 şi 9 mai, când vor putea fi înscrişi pe locurile disponibile, la unităţile dorite, copiii ai căror părinţi au solicitat înscrierea la altă şcoală decât şcoala de circumscripţie, dar au fost respinşi iniţial, din lipsă de locuri.

Adrian Contor

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com