A început “Săptămâna prevenirii criminalităţii”

24 septembrie 2012 15:074 comments

În perioada 24 – 28 septembrie, se va derula la nivel naţional cea de-a VII-a ediţie a manifestării „Săptămâna prevenirii criminalităţii”. Scopul: sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale. În judeţul Alba, pe parcursul mai multor zile vor fi desfăşurate activităţi structurate pe diverse domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

Calendarul activităţilor

24 – 25 septembrie: Activităţi dedicate prevenirii delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba, prin angrenarea structurilor de ordine publică, proximitate, investigaţii criminale şi prevenire, poliţişti de la toate secţiile de poliţie rurală şi de la posturile de poliţie comunale vor desfăşura activităţi de informare privind fenomenul delincvenţei juvenile, având ca scop informarea minorilor cu privire la metodele pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor. Prevenirea victimizării minorilor prin intermediul reţelelor de socializare, prevenirea consumului de substanţe noi cu proprietăţi psihoactive şi prevenirea dispariţiei de minori.
26 septembrie: Prevenirea infracţiunilor de furt – activităţi în mediul urban şi rural: discuţii cu cetăţenii, distribuirea unor materiale cu recomandări preventive (prevenirea furturilor din locuinţe şi furt de şi din autovehicule), activităţi de informare a populaţiei referitoare la modul de asigurare a locuinţelor şi autoturismelor.
27 septembrie: Prevenirea infracţiunilor de tâlhărie – acţiuni cu caracter informativ – preventiv de conştientizare a populaţiei cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de tâlhărie (mijloace de transport în comun, gări, autogări, pieţe, centre de zi pentru vârstnici).
28 septembrie: Informare şi educaţie rutieră. Concurs de orientare turistică a elevilor din clasele V-XII din Alba; patrule şcolare în acţiune – dirijarea traficului rutier de către patrulele şcolare, lecţie deschisă de educaţie rutieră “Ştiu să circul corect!” la Palatul Copiilor din Alba Iulia, întâlniri cu elevii şi cadrele didactice pe tema importanţei respectării regulilor de circulaţie.

Crinela Toader

4 Comments

  • NU DE SINPOZIONE AVEM NEVOIE CARE SE TERMINA CU BANCHET, SI DIPLOMA, CI DE POLITIA LOCALA ACTIVA CARE ,DEPISTEAZA PE CEI CARE FURA,(TOATE CAPACELE DE FONTA) CARE ARUNCA GUNOIUL IN ZONE VERZI.DEPISTAREA CELOR CARE CONDUC VORBIND LA TELEFON, CARE NU SE OPRESC LA ZEBRA, CEI CARE PERICLITEAZA INTEGRITATEA BATRANILOR PE TROTUAR, FACAND SLALOM CU BICICLETA, CARE ESTE ARMA LETALA LA UN OM BATRAN.IN REST BANI ARUNCATI, SI MANDRIA CA AU FACUT CEVA.PRACTICA NE OMOARA, IN POVESTI SUNTEM PRIMI IN LUME.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com