Absolvenţii de liceu din Alba Iulia preferă să-şi continue studiile la Cluj

19 iunie 2012 15:030 comments

La Alba Iulia s-a derulat în luna mai proiectul “Rămi albaiulian! Vino la UAB”, proiect iniţiat de echipa Voluntrix formată din liceeni albaiulieni, având ca organizaţie gazdă Asociaţia Absolvenţilor Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia. Acest proiect a fost finanţat de Fundaţia Comunitară Alba, prin programul YouthBank şi a avut ca scop promovarea Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în rândul viitorilor absolvenţi de liceu pentru ca aceştia să îşi continue studiile în Alba Iulia.
Iniţiatorii proiectului au aplicat elevilor de clasa a XII-a un chestionar ce viza opţiunile acestora după absolvirea celor 12 clase. Chestionarele au fost centralizate de membrii echipei Voluntrix şi interpretate de sociologul Corina Andreea Muntean, membră a Asociaţiei Alumni UAB.
La acest chestionar au răspuns 318 elevi din toate liceele din localitatea Alba Iulia, clasa a XII-a, adică un procent de 30 % din totalul elevilor din an terminal din Alba Iulia.
La întrebarea „După absolvirea liceului doriţi să continuaţi studiile în cadrul unei instituţii de învăţământ superior?”, 91,2% au răspuns afirmativ iar restul de 8,8% nu iau în considerare această opţiune.
În ceea ce priveşte oraşul în care elevii doresc să meargă în continuare la universitate, pe primul loc se afla Cluj-Napoca, cu 44,7% (142 de alegeri din 318), urmat de Alba Iulia – 35,5% (113), Bucureşti 4,7%, Timişoara cu 3,5% şi 6% dintre elevi au ales alte oraşe, în timp ce 5,7% dintre ei nu au răspuns la această întrebare.
În ceea ce priveşte părerea elevilor despre Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, situaţia stă astfel: 55,6% dintre aceştia spun că au o părere bună şi foarte buna, 17% aşa şi asa, 15,7% nu ştiu sau nu răspund, 6,9% nu prea bună, iar 4,7% spun că au o părere proastă.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com