Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii răspândirii virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Alba

9 octombrie 2020 19:590 comments

 

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, Inspectoratul de poliție Județean Alba intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

 

În ultimele 24 de ore au fost verificate 332 de persoane, 220 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 120 de mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

 

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 2.500 de lei, în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

 

De exemplu, între orele 09.00 – 13.00 polițiștii din Aiud au organizat o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost legitimate 141 de persoane, au fost verificate 17 societăți și 50 de mijloace de trasnport. În total au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale  pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

O astfel de acțiune a fost organizată și pe raza municipiului Alba Iulia, unde polițiștii au verficat 23 de societăți comerciale și 88 de mijloace de transport.  Au fost sanționate 19 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală.

 

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la necesitatea distanțării fizice, a purtării în mod corespunzător a măștii de protecție și a respectării regulilor de igienă.

 

 

Cu ocazia controalelor efectuate au fost aplicate gradual toate măsurile, iar forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com