Acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județul Alba

7 octombrie 2020 19:240 comments

 

Pe fondul numărului de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, Inspectoratul de poliție Județean Alba, cu suportul Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale, a Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr.55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

 

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate. Au fost verfificate 93 de societăți comerciale, piețe, târguri, terase, hoteluri și alte spații de cazare și 171 de mijloace de transport. Scopul vizat a fost prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 

În total, au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale, din care 104 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în conformitate cu Legea 55/2020 și una la la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.  Valoarea totală a contravențiilor a fost de 2.500 de lei.

 

De exemplu, în intervalul orar 09.00 – 13.00 și 16.00 – 20.00, polițiștii din Blaj au organizat o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 34 de societăți comerciale, 105 de mjloace de transport și au fost legitimate 160 de persoane. În total au fost aplicate 72 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 5.075 de lei, din care 48 au fost aplicate pentru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

 

O astfel de acțiune a fost organizată și pe raza municipiului Alba Iulia, unde polițiștii au verficat 24 de mijloace de transport în comun, 10 societăți comerciale și au amendat 18 persoane care nu au rspectat măsurile de protecție individuală.

 

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, să poarte mască de protecție, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri, pentru a-și proteja propria sănătate, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com