ACŢIUNE A POLIŢIŞTILOR DIN ALBA IULIA, ÎN CONTEXTUL PREVENIRII ȘI LIMITĂRII RĂSPÂNDIRII COVID – 19 ÎN MIJLOACELE DE TRANSPORT ÎN COMUN

30 septembrie 2020 18:360 comments

 

                                    

Pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19 polițiștii din Alba Iulia au acționat ieri pe mijloacele de transport în comun și au verificat dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară. Au fost verificate 98 de mijloace de transport în comun. Acțiunile organizate sub autoritatea prefectului vor continua.

 

La data de 29 septembrie, între orele 11.00 – 13.00 și 18.00 – 20.00 Poliția Municipiului Alba Iulia a organizat o acțiune pe mijloacele de trasnport în comun, care circulă pe raza municipiului, ce a vizat verificarea modului în care sunt respectate normele de protecție sanitară în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.  Au fost verificate 98 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 140 de persoane.

 

Polițiștii le-au atras atenția călătorilor care nu purtau, sau purtau masca în mod necorespunzator, cu privire la obligativitatea folosirii acesteia.

 

La acțiune au luat parte jandarmi și polițiști locali.

 

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește faptul că nepurtarea măștii, care să acopere gura și nasul în spațiile publice închise sau în transportul în comun, se sancționează cu amendă cuprinsă între 500 și 2.500 de lei conform Legiii  55/2020 privind starea de alertă.

 

Îi asigurăm pe toții cetățenii județului că activitățile noastre sunt efectuate strict în scopul protejării lor, precum și de faptul că urmărim toate opiniile și ne adaptăm acțiunile în funcție de acestea.

 

Mulțumim pe această cale celor care dau dovadă de spirit civic și ne semnalează posibile încălcări ale normelor legale și astepăm, în continuare, sprijin  în activitățile pe care le desfăsurăm în scopul prevenirii răspândirii  noului coronavirus.

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com