Actiune de amploare a politistilor la Aiud

22 septembrie 2017 17:510 comments

Joi, 21 septembrie, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, împreună cu Poliţia Municipiului Aiud şi Secţia 3 Poliţie Rurală Aiud, a organizat în municipiul Aiud şi în localităţile rurale arondate, o acţiune cu efective mărite la care au participat 35 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigare a fraudelor şi arme, explozivi, substanţe periculoase.

Acţiunea a avut ca scop menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea accidentelor rutiere precum şi prevenirea și combaterea ilegalităților în domeniul silvic şi economico-financiar.

Oamenii legii au efectuat 15 controale la societăţi comerciale şi la obiective asigurate cu pază, au fost efectuate controale, în teren, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice şi s-a acţionat în filtre rutiere, pentru verificarea modului în care este respectată legislaţia privind transportul pe drumurile publice.

Au fost constatate 13 infracțiuni, din care 7 în flagrant delict. Dintre infracțiunile constatate, 4 au fost de tăiere ilegală de arbori, fapte constatate în urma unor controale efectuate în fondurile forestiere de pe raza localităţilor Râmeţ, Rimetea şi Geoagiu.

Totodată, au fost aplicate 67 de sancțiuni contravenţionale, în valoare de 19.125 lei, din care 13 la Legea 61 din 1991 republicată pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 3 la Legea 12/1990 privind comerţul, 49 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative. Au fost confiscate bunuri în valoare de 400 de lei.

Din cele 49 de sancţiuni la regimul rutier, 39 au fost aplicate pentru depăşirea limitei legale de viteză, iar două pentru conducere sub influenţa alcoolului.

De asemenea, poliţiştii au reţinut două permise de conducere şi au constatat 3 infracţiuni la regimul rutier.

În urma unor controale efectuate împreună cu reprezentanţii S.D.E.E. Transilvania Sud S.A., pe strada Hotar din municipiul Aiud, au fost identificate 4 imobile ce erau conectate, în mod ilegal la reţeaua de energie electrică. Pe numele proprietarilor imobilelor, a fost întocmit dosare penale în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

În acţiunea lor, poliţiştii au fost sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Alba şi din cadrul şi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Târgu Mureş precum şi de poliţişti locali şi de lucrători ai Sucursalei de Distribuție a Energiei Electrice Alba şi de lucrători ai Apa CTTA Aiud.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com