Acțiune de prevenire a accidentelor rutiere pe drumurile din județul Alba. Polițiștii albaiulieni au împărțit amenzi de mii de lei.

17 ianuarie 2014 16:130 comments

politia rutiera

În data de 16.01.2014, poliţiştii rutieri din Alba au organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate, în special, nerespectării regimului legal de viteză.

Cu această ocazie, poliţiştii au sancţionat contravenţional 314 abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice, pentru care au aplicat amenzi în valoare de 53.380.

Dintre acestea, 143 de sancţiuni au fost aplicate pentru depăşirea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere, retrase 9 certificate de înmatriculare şi au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

La ora  1526, poliţiştii Postului de Poliţie Sântimbru l-au depistat pe P.B.N., de 34 de ani, din comuna Sântimbru, care conducea un autoturism prin comună, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de  0,60mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul  Judeţean Alba unde i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe numele conducătorului auto au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală.

La ora 16,45, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, au oprit pentru control, pe strada Trandafirilor din Vinţu de Jos, un autoturism condus de C.I.D., de 43 de ani din comuna Vinţu de Jos.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care poliţiştii i-au solicitat să se supună recoltării probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei însă C.I.D. a refuzat.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constat că C.I.D. nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule iar autoturismul pe care l-a condus i-a fost încredinţat de către D.G., un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Vinţu de Jos, cu toate că ştia că prietenul său nu posedă permis de conducere.

Pe numele lui C.I.D. au fost întocmite acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste limita legală iar faţă de D.G. cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de încredințarea cu știința a unui autovehicul unei persoane care nu poseda permis de conducere.

Pe tot parcursul zilei de ieri, 16.01.2014, între orele 08,00 – 14,00, poliţiştii rutieri din Abrud, împreună cu lucrători ai Registrului Auto Român Alba, au organizat pe DN 74 şi DN 74 A, o acţiune ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate defecţiunilor tehnice a autovehiculelor.

Poliţiştii au aplicat 19 sancţiuni contravenționale, în valoare de 3.400 lei, din care 12 pentru defecţiuni tehnice constatate şi au reţinut 6 certificate de înmatriculare.

Tags:

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com