Acţiuni de prevenire a accidentelor rutiere, organizate de poliţiştii din Apuseni

19 februarie 2014 13:130 comments

photooobar

În data de 18.02.2014, poliţiştii din Muniții Apuseni, au acţionat pe principalele artere rutiere din zonă, pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea încălcării prevederilor legale de către participanţii la trafic.

Astfel, între orele 10,00 şi 15,00, poliţiştii rutieri din Abrud împreună cu poliţiştii Secţiei 10 Poliţie Rurală Abrud, au acţionat pe DN 74 şi DN 74 A (în localităţile Abrud, Bucium, Cărpiniş, Roşia Montană), pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive şi depăşirii neregulamentare precum şi pentru depistarea conducătorilor auto care conduc autovehicule, după ce au consumat băuturi alcoolice.

Au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.600 de lei, din care 12 pentru depăşirea regimului legal de viteză, două pentru depăşire neregulamentară, una pentru alcool şi două pentru alte abateri constatate.

Conducătorilor auto care s-au angajat în depășiri ilegale precum şi conducătorului auto care a condus după ce a consumat alcool, le-au fost reţinute permisele de conducere.

Între orele 09,30 – 14,00, poliţiştii rutieri din Cîmpeni, împreună cu lucrători ai Registrului Auto Român Alba, au acţionat pentru prevenirea accidentelor datorate stării tehnice necorespunzătoare a autovehiculelor.

Au fost verificate 25 de autovehicule iar pentru defecţiuni tehnice constatate, au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 3.000 de lei.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com