Actiuni de promovare a Politiei in scolile din Alba Iulia

15 martie 2017 16:022 comments

Miercuri, 15 martie, poliţiştii Serviciului Resurse Umane din IPJ Alba s-au întâlnit cu elevii colegiilor „Horea Cloşca şi Crişan” şi „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia. Cu acest prilej au fost prezentate şcolile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenţi şi ofiţeri de poliţie, precum şi condiţiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească pentru a participa la concursul de admitere la o şcoală de poliţie.

La Liceul cu Program Sportiv, poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale împreună cu poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, criminalistic, prevenire a criminalităţii şi resurse umane s-au aflat printre cei peste 200 de copii.

Elevii au aflat detalii privind munca de poliţie, atribuţiile ce revin fiecăreia dintre structurile operative prezentate şi au avut ocazia să vadă, în mod concret, autospecialele şi mijloacele de intervenţie.

Au fost discutate aspecte legate de abilităţile necesare unui poliţist, avantajele oferite tinerilor ce urmează şcolile de poliţie (gratuitate la cazare şi masă, un loc sigur de muncă la finalizarea studiilor).

Elevii au aflat toate avantajele legate de începerea unei cariere în poliţie şi au fost încurajaţi să se pregătească din timp pentru o eventuală admitere la o şcoală de poliţie.

De asemenea a fost prezentată oferta educaţională a Ministerului Afacerilor Interne şi le-au fost puse la dispoziţie materiale informative.

În aceste zile în judeţ se vor desfăşura şi alte activităţi de promovare a profesiei de poliţist, cuprinse în programul manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei Române 2017 şi care se vor încheia în ziua de 25 martie.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com