ACȚIUNI INFORMATIV-PREVENTIVE DEDICATE SIGURANȚEI ELEVILOR

9 octombrie 2020 20:140 comments

 

Pentru creșterea siguranței elevilor și diminuarea riscului de infectare cu noul coronavirus, polițiștii au discutat cu elevi și cadre didactice din Alba Iulia, despre importanța respectării recomandărilor în contextul pandemiei. Activitățile au vizat atât respectarea măsurilor de protecție, cât și prevenirea delicvenței juvenile și reducerea riscului de victimizare.

 

Polițiștii Biroului Polița Siguranța Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba,  împreună cu polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenirea a Criminalității, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice şi Poliţiei Municipiului Alba Iulia au desfășurat azi, 09 octombrie 2020, activități informativ-preventive în unitățile de învățământ din Alba Iulia și în proximitatea acestora.

 

Scopul vizat a fost informarea și conștientizarea tinerilor și cadrelor didactice cu privire la importanța respectării măsurilor de protecție individuală întrucât riscul la care se expun în cazul nerespectării lor este foarte mare. De asemenea,  elevilor le-au fost prezentate consecințele ce decurg în cazul săvârșirii unor fapte penale sau contravenționale.

 

Peste 300 de elevi și cadre didactice din Alba Iulia au fost îndemnați de polițiști să respecte regulile stabilite în această perioadă și să poarte masca de protecție atât în incinta unităților de învățământ, cât și la 100 de metri în vecinătatea acestora și în spaţiile publice exterioare unde se înregistrează aflux mare de persoane.

 

Polițiștii s-au întâlnit cu reprezentanții unităților de învățământ și le-au oferit recomandări privind măsurile ce trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii noului coroavirus.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com