ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII NOULUI CORONAVIRUS

22 iulie 2020 16:400 comments

 

În ultimele 24 de ore, au fost verificați 254 agenți economici și 132 de mijloace de transport în comun, în cadrul acțiunii care vizează modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua.

 

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

 

Astfel, în ultimele 24 de ore au fost verificați 254 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

 

De asemenea, au fost verificate 132 de mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea  cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

 

În urma controalelor au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, din care 2 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020 și 10 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

 

La acestea au participat 247 de angajați ai instituțiilor cu atribuții de verificare modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, pentru prevenirea răspândirii noului coronovirus.

 

Acțiunile, organizate în sistem integrat, vor fi intensificate, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV2.

 

Reamintim cetățenilor recomandarea de a respecta măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

 

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com