ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII NOULUI CORONAVIRUS

29 iulie 2020 19:480 comments

 

 

În ultimele 48 de ore, au fost verificați 234 de agenți economici și 104 de mijloace de transport în comun, în cadrul acțiunii care vizează modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă. Controalele, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua .

 

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

 

Astfel, în ultimele 48 de ore, au fost verificați 234 de agenți economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

 

De asemenea, au fost verificate 104 mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea  cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

 

În urma controalelor au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, din care 9 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020 și 4 la Legea 61/1991 pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

 

Controalele, organizate în sistem integrat, vor  continua.

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com