ACȚIUNI PENTRU PREVENIREA RĂSPÂNDIRII NOULUI CORONAVIRUS VOR CONTINUA ȘI LA ACEST SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ

10 iulie 2020 18:050 comments

 

Controalele în sistem integrat, efectuate sub autoritatea prefectului, vor fi intensificate la sfârșitul acestei săptămâni, în scopul respectării măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, pentru prevenirea răspândirii noului coronovirus.

 

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, vor continua activitățile de control privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

 

Astfel, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, terase, precum și în trafic – în acest caz fiind vizat transportul public de persoane.

 

În ultimele 24 de ore, 254 de efective din cadrul instituțiilor cu atribuții în verificarea respectării măsurilor stabilite în contextul infecției cu SARS-CoV-2 au verificat 85 de agenții economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

 

De asemenea, au fost verificate 118 mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea  cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

 

În urma controalelor au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, din care 6 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020, una pentru organizarea de activități în spațiul închis, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții, una pentru participarea la astfel de activități, în spațiu închis, 4 pentru fapte de natură economică și una la Legea 61/1991 privind liniștea publică.

 

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur și le reamintim că purtarea măștii de protecție este obligatorie în spațiile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

 

Agenților economici care dețin terase le reamintim faptul că trebuie să asigure mijloace de protecție pentru angajați, dezinfectarea spațiilor și o distanță de doi metri între mese.   

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com