ACȚIUNILE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ CONTINUĂ ÎN JUDEȚUL ALBA

12 ianuarie 2021 20:070 comments

 

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

 

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

 

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat, 194 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 67 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 102 mijloace de transport, din care 68 mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.020 de persoane. De asemenea, au fost verificate 76 de  obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

 

Echipele de control au depistat și sancționat 67 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și una care nu a respectat restricțiile de circulație.

 

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată în Alba Iulia, au fost legitimate 272 de persoane, au fost controlate 96 de autovehicule și au fost aplicate 17 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

 

La Blaj, au fost verificate 75 de mijloace de transport și au fost legitimate 104 persoane.

 

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri;  

 

Stimați cetățeni, este important să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

 

Acțiunile de control vor continua.

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com