ACȚIUNILE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ CONTINUĂ ÎN JUDEȚUL ALBA

19 februarie 2021 21:330 comments

 

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

 

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

 

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 241 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

 

Au fost controlate 63 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 107 mijloace de transport, din care 39 de mijloace de transport în comun.

 

Au fost legitimate 2.343 de persoane și au fost făcute verificări la 76  obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

 

Echipele de control au depistat și sancționat 100 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 4 care nu au respectat restricțiile de deplasare.

 

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Sebeș, au fost legitimate 51 de persoane, au fost verificate 40 de autovehicule și au fost aplicate 13 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

 

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

 

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.  

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com