ACȚIUNILE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ CONTINUĂ ÎN JUDEȚUL ALBA

2 martie 2021 22:130 comments

 

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

 

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

 

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat 238 de polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

 

Au fost controlate 67 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate și 115 mijloace de transport, din care 49 de mijloace de transport în comun.

 

Au fost legitimate 2.012 persoane și au fost făcute verificări la 82 de  obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

 

Echipele de control au depistat și sancționat 106 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, două care nu au respectat măsurile privind carantinarea și 6 care nu au respectat restricțiile de deplasare. 

 

De exemplu, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Jidvei l-au depistat pe un tânăr, de 26 de ani, din comuna Cetatea de Baltă, care nu au respectat măsura carantinării și a părăsit locația unde ar fi trebuit să se afle pentru următoarele două săptămâni, ca urmare a faptului că s-a întors din Germania.

 

Tânărul a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare, conform prevederilor art. 65 din Legea 55/2020.

 

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

 

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască și să nu se expună la riscuri.  

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com