ACȚIUNILE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE SANITARĂ CONTINUĂ ÎN JUDEȚUL ALBA

14 octombrie 2020 20:230 comments

 

Pe fondul numărului mare de cazuri de Covid 19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, Inspectoratul de poliție Județean Alba desfățoară activități de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost depistate 257 de persoane care nu purtau sau purtau necorespunzător masca de protecție sanitară. 

 

În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate în sistem integrat, noi acţiuni de verificare în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

 

La activităţile desfăşurate au participat 248 de polițiști, polițiști locali, precum și reprezentanți de la Protecția Consumatorului, Ministerului Sănătății și autorității publice locale.

 

În cadrul acțiunilor de control au fost verificate 204 societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 185 de mijloace de transport, din care 91 de  mijloace de transport în comun și au fost legitimate 1.882 de persoane.

 

Echipele de control au depistat 257 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, acestea fiind sancționate contravențional, conform Legii 55/2020, cu amenzi în valoare de 9.600 lei.

 

De exemplu, între orele 09.00 – 11.00 și 16.00 – 18.00, în municipiul Aiud a fost organizată o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului. Au fost verificate 31 de societăți comerciale și 71 de mijloace de trasport în comun. Au fost aplicate 68 de sancțiuni contravenționale, toate penru nerespectarea masurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

La Alba Iulia polițiștii au verificat 64 de mijloace de transport în comun și au aplicat 74 de sancțiuni, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Modul de acţiune al poliţiştilor este unul preventiv, prin discuții cu persoanele și cu responsabilii agenților economici, cu privire la respecte măsurile de protecție individuală, de distanțare socială și de igienă personală, mai ales în spațiile închise.

 

Ne dorim ca toate persoanele să înţeleagă şi să respecte aceste recomandări, pentru a fi nevoiţi cât mai rar să aplicăm sancţiuni ca urmare a încălcării normelor legale.

 

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

 

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com