Activitatea Holzindustrie Schweighofer va fi atent monitorizata de Ministerul Apelor si Padurilor

22 februarie 2017 20:500 comments

padure

După ce FSC a oprit colaborarea cu Holzindustrie Schweighofer, Ministerul Apelor şi Pădurilor a decis să monitorizeze atent activitatea companiei austriece care se ocupă cu exploatarea lemnului.

În urmă cu 2 ani mai multe ONG-uri au acuzat Holzindustrie Schweighofer că foloseşte lemn tăiat ilegal din Rezervaţia naturală Retezat.

Un comunicat al Ministerului Apelor şi Pădurilor spune că: „Ministerul Apelor și Pădurilor (MAP) a luat act de decizia organizației internaționale Forest Stewardship Council (FSC) de a retrage certificarea pentru lemnul procesat de grupul austriac Schweighofer, având ca motivație principală „o posibilă încălcare a legislației privind standardele de măsurare a materialului lemnos”.

Dat fiind faptul că vorbim despre cel mai mare procesator de material lemnos din România, retragerea cetificării FSC presupune, din partea autorității publice centrale din domeniul silviculturii, o atenție mai mare.

În acest sens, în perioada următoare, MAP împreună cu Gărzile Forestiere vor supraveghea foarte atent activitatea companiei, astfel încât să ne asigurăm că suspiciunile invocate de experții FSC nu au consecințe de natură legală privind aplicarea legislației silvice specifice.

Totodată, MAP speră că societatea Schweighofer Holzindustrie va depune toate eforturile pentru a clarifica aspectele invocate care au dus la retragerea certificării FSC”.

 

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com