Activităţi culturale la Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale

9 iulie 2012 14:190 comments

În prima jumătate a anului, pe lângă activitatea obişnuită, Serviciul Judeţean Alba al Arhivelor Naţionale a desfăşurat şi o activitate culturală, completând astfel munca arhiviştilor şi arhivarilor.
Pentru primele 6 luni ale anului 2012, a fost planificată realizarea a 2 expoziţii, dar SJAN Alba a participat la realizarea a 6 astfel de evenimente: expoziţiile „Handy 100 – Un cavaler al Veselei Figuri. Eugen Handelsmann (1912-1989)”, „Opera socială a Reuniunilor de femei”, „Elev în comunism”, „O victorie măreaţă! Încheierea colectivizării agriculturii în România”, „Jandarmeria Alba între tradiţie şi modernitate”, „Reclame în Epoca de Aur”. La aceste expoziţii au participat câţiva colaboratori constanţi: Consiliul Judeţean Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, dar şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi „Avram Iancu” al Judeţului Alba.
Referitor la activitatea specifică a instituţiei, şef serviciu SJAN Alba, Alexandra Dana Zecheru ne-a precizat că la sala de studiu au fost eliberate 175 permise (faţă de 109 permise eliberate în perioada similară a anului 2011), din care 5 pentru cetăţeni străini. La solicitarea cercetătorilor, care au avut 461 prezenţe, li s-au pus la dispoziţie 1.246 dosare şi registre şi 61 publicaţii. De asemenea, la biblioteca documentară s-a reuşit înregistrarea şi fişarea a 51 publicaţii, dintre care 11 cărţi şi 40 periodice, toate primite prin donaţie, în condiţiile în care, în cursul anului 2011, au fost înregistrate 39 publicaţii. (I.B.)

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com