Activităţi prilejuite de Ziua Poliţiei Române, în judeţul Alba

18 martie 2011 00:030 comments

Ziua de 25 martie a fiecărui an a fost desemnată prin lege Ziua Poliţiei Române.
Cu acest prilej, în perioada 17 – 25 martie , poliţiştii judeţului Alba vor organiza şi desfăşura diverse activităţi educative şi cultural-sportive. Printre aceste activităţi se numără organizarea de întâlniri cu preşcolarii şi elevii pe anumite teme de interes, care au ca scop reducerea riscului de victimizare a minorilor şi pregătirea lor antiinfracţională, concursuri de şah, tenis de masă, tenis cu piciorul, bowling, tir, talere, mini-campionate de fotbal, concursuri de îndemânare auto etc.
La sediul IPJ Alba, dar şi la sediul unor poliţii municipale şi orăşeneşti, publicul larg va fi invitat să viziteze aceste instituţii, ocazie cu care vor fi prezentate atribuţiile poliţiei române în ansamblu, dar şi specificul fiecărui serviciu, compartiment sau birou în parte.
La activităţile prilejuite de Ziua Poliţiei Române vor participa reprezentanţi ai societăţii civile, ai autorităţilor locale, conducerea unităţilor şi subunităţilor de poliţie din judeţ, dar şi orice alte persoane interesate.
Ieri, la Colegiul Naţional Alexandru Domşa din Alba Iulia a avut loc o întâlnire a elevilor colegiului cu poliţiştii din cadrul Serviciilor de Ordine Publică, Rutieră, Intervenţie Rapidă, Investigaţii Criminale şi ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Le-au fost prezentate elevilor teme de pregătire antivictimală şi antiinfracţională a minorilor precum şi probleme de interes legate de meseria de poliţist.
Duminică, pe platforma din apropierea Stadionului Cetate Alba Iulia poliţiştii rutieri vor organiza un concurs de îndemânare auto destinat tinerilor conducători auto posesori de permis de conducere şi mopediştilor.

Crinela Toader

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com