ACUZAŢII Suspiciuni de mită la Colegiul postliceal Carol Davila din Blaj

14 iunie 2012 15:060 comments

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a demarat marţi o anchetă după o sesizare potrivit căreia la Colegiul Postliceal Carol Davila din Blaj s-ar fi colectat bani de la elevii din ultimul an pentru cadouri şi protocol pentru comisia de examinare de la testarea de finalizare a studiilor.
Este vorba despre un denunţ făcut de o elevă care a sesizat faptul că i s-a cerut suma de 300 de lei. Aceasta spune că suma respectivă i-a fost cerută de directorul Colegiului, dr. Mircea Frenţiu, prin şefa clasei.
Potrivit procurorilor, s-a organizat un flagrant iar eleva intermediară este cercetată pentru trafic de influenţă. În prezent se desfăşoară cercetări pentru a se stabili dacă şi dirigintele clasei este implicat. Nu sunt dovezi că la directorul Colegiului ar fi ajuns vreo sumă de bani.
A fost recuperată suma de 3.600 de lei plătită de 12 elevi, din care 2.500 au fost daţi pentru protocol iar cu 1.100 s-au cumpărat cadouri ce erau depozitate acasă la o altă elevă.
Directorul Colegiului, Mircea Frenţiu a declarat că nu are cunoştinţă despre un astfel de caz şi că nu a fost informat oficial că ar exista o anchetă. Acesta a mai spus că este posibil să fie vorba despre o eventuală rată pentru plata examenului final care va avea loc în luna august, ţinând cont că este vorba despre o şcoală privată.
Colegii elevei care a făcut denunţul au spus că niciodată nu li s-a cerut bani decât pentru plata studiilor, deoarece este vorba despre o şcoală privată, că pe tot parcursul şcolii au adunat bani, în rate, deoarece majoritatea au venituri mici şi nu îşi permit să plătească altfel aceste studii, iar banii care li s-au cerut acum erau pentru banchet, nu pentru protocol şi cadouri la examenul final din luna august.
Potrivit procurorului Stelian Cioca, în cauză se efectuează acte de urmărire penală pentru determinarea tuturor condiţiilor care au concurat la săvârşirea infracţiunii. Eleva care a colectat banii este învinuită de trafic de influenţă iar dirigintele clasei de complicitate la trafic de influenţă iar, deocamdată, directorul Colegiului, dr. Frenţiu, are calitatea de “făptuitor”. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com