Adăpostul de noapte din Gara CFR Alba Iulia aniversează 3 ani de funcționare. Beneficiarii așezământului vor avea parte de o masă festivă

31 octombrie 2018 20:301 comment

Așezământul social ,,Filantropia Ortodoxă” din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte aniversează la 1 noiembrie, trei ani de funcționare. Cu această ocazie va fi organizat joi 1 noiembrie, începând cu ora 12.00, un eveniment festiv la care vor participa beneficiarii şi angajaţii aşezământului dar şi parteneri şi colaboratori. Cu toţii vor participa la o slujbă religioasă, iar apoi beneficiarii vor avea parte de o masă festivă.

„Adăpostul oferă oamenilor străzii cazare pe timpul nopții, o masă caldă, servicii de igienizare, consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă, sprijin în găsirea unei locuințe cu chirie, întocmirea și depunerea dosarului la diferite instituții în vederea găsirii unei alternative dar și consiliere în vederea restabilirii relațiilor cu familia. Așezământul este o mână întinsă semenilor noștri care se confruntă cu grave probleme sociale. <<Cel ce întinde brațul său spre ajutorul aproapelui primește brațul lui Dumnezeu în ajutorul său…De ai ceva mai mult decât ce este de trebuință zilei, împarte săracilor și apoi vino și adu cu îndrăzneală rugăciunile tale>> (Sfântul Isaac Sirul).” a spus părintele coordonator Petrișor Oneț.

În acest an, în cadrul adăpostului au fost efectuate lucrări de renovare a interiorului clădirii fiind înlocuită pardoseala, executându-se finisaje interioare și zugrăveli.

Așezământul social ,,Filantropia Ortodoxă din Gara CFR Alba Iulia: Adăpost de noapte are o capacitate de 50 de locuri. Beneficiari ai centrului sunt persoane fără adăpost identificate pe stradă sau în gări, care și-au pierdut locuința din diverse motive și nu au resursele materiale și financiare necesare asigurării alteia și nici nu beneficiază de alte servicii sociale care acordă găzduire. Tot în adăpostul de noapte sunt găzduiți vârstnici abandonați de propria familie, ale căror resurse financiare și personale sunt insuficiente, precum și tineri proveniți din case de tip familial și foști deținuți respinși de familie și lipsiți de sprijinul societății. Persoanele incluse în acest program pot beneficia de serviciile oferite tinp de 90 de zile cu posibilitatea de prelungire. În prezent sunt găzduite în adăpostul de noapte din Alba Iulia 38 de persoane.

 Adăpostul de noapte funcţionează în baza parteneriatului dintre Consiliul Local Alba Iulia prin Direcţia de Asistenţă Socială, Consiliul Judeţean Alba prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

 

 Biroul de Presă al Asociaţiei Filantropia Ortodoxă

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com