ADR Centru a premiat jurnaliștii din Regiunea Centru pentru explicarea Europei pe înțelesul tuturor

6 noiembrie 2013 12:110 comments

premiiADR Centru, prin intermediul Centrului de Informare Europe Direct Regiunea Centru, a premiat jurnaliștii înscriși în concursul “Europa pe înțelesul cetățenilor”. Destinat jurnaliștilor din Regiunea Centru, concursul, a urmărit timp de șase luni, preluarea informațiilor despre Uniunea Europeană, prioritățile și strategiile europene lansate în acest an și rescrierea mesajelor într-un limbaj mai accesibil, pe înțelesul cititorilor. Concursul organizat de Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru a fost lansat în luna aprilie 2013, încheindu-se în septembrie 2013.
Până la termenul limită al depunerii articolelor, 30 septembrie 2013, s-au înscris în concurs șase jurnaliști, care au publicat în total 11 articole în presa scrisă și/sau online locală sau regională. Dintre cei șase, juriul format din 4 reprezentanți ai societății civile, din mediul educațional sau din cadrul centrelor au selectat trei articole care au transmis un mesaj clar, cu un conținut ușor de înțeles și care au păstrat sensul mesajelor transmise.
Cei trei jurnaliști premiați au fost Anca Dinică(Ziarul Unirea) care a câștigat un hard disk extern, Iulian Brok(Informația de Alba) care a fost premiat tot cu un hard disk extern și Dan Lupu din Brașov de la publicația online www.regiuneacentru.ro care a primit o geantă de voiaj business.
”Principalele căi la care recurg cetățenii pentru a se informa sunt ziarele, televiziunea, radio, iar în ultimii ani câștigă din ce în ce mai mult teren mediul online. Jurnalistul are un rol important în viața de zi cu zi a fiecărui cetățean prin faptul că preia informațiile oficiale transmise de către instituții, extrage esența, o pune în cuvinte simple, uzuale, și apoi o așterne pe hârtie, o transmite online, prin radio sau televiziune. Conform sondajelor, cetățenii din Regiunea Centru, pentru informare, recurg în special la presa locală, în detrimentul celei naționale. Știm că pentru noi, autoritățile ce avem de obicei mesaje birocratice, reguli și regulamente, dacă vrem să ajungem în casele cetățenilor, sprijinul mass-media este foarte important. De aceea, considerăm genul acesta de acțiuni, cum este acest concurs sau evenimentele, ca fiind o modalitate de a ne susține reciproc pentru a transmite informații necesare și de interes pentru cetățeni. Și, fiindcă am ascultat și cerințele jurnaliștilor, în anul următor vom extinde acest concurs și pentru jurnaliștii din radio și tv și îi vom lăsa să își aleagă ei temele importante”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Tags:

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com