Adrian Bogdan (PDL) a fost ales din nou viceprimar cu susţinerea PSD-ului

26 iunie 2012 15:350 comments

Marţi, la Sebeş, a avut loc şedinţa de constituire a CL al municipiului Sebeş. După validarea celor 19 consilieri locali: 8 USL, 8 PDL, 2 PP-DD şi 1 independent şi după depunerea jurământului de către consilieri şi noul primar Alexandru Dăncilă, a urmat momentul cel mai aşteptat: alegerea viceprimarului.
Acest lucru a creat suspans, ţinând cont de faptul că luni, la Alba Iulia, PNL a decis să meargă cu PDL la CL Alba Iulia şi CJ Alba. Luni, preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat că propunerea PNL pentru funcţia de viceprimar la Sebeş va fi Radu Cristian, care ar fi urmat să fie susţinut şi de PDL.
Conform surselor, conducerea PDL le-ar fi sugerat consilierilor PDL de la Sebeş să voteze cu Radu Cristian, dar aceştia nu au fost de acord.
USL l-a propus pentru funcţia de viceprimar pe Radu Cristian iar PDL, surprinzător, a venit cu două propuneri: Dorin Nistor şi Adrian Bogdan, iar PP-DD l-a propus pe Radu Roncea.
În urma votului, Radu Cristian a primit 7 voturi, Adrian Bogdan 6, Dorin Nistor 5 şi Radu Roncea 1 şi toată lumea se aştepta ca Radu Cristian să fie cel ales. Deoarece nici unul dintre cei 4 nu a întrunit majoritatea, au intrat în turul 2 primii doi clasaţi: Radu Cristian (PNL) şi Adrian Bogdan (PDL). După al doilea tur de scrutin, surpriză: Adrian Bogdan a obţinut 13 voturi iar Radu Cristian doar 6, mai puţine ca în primul tur. Astfel, Adrian Bogdan a reuşit să obţină cel de al doilea mandat de viceprimar, deşi nimeni nu îl indica ca favorit.
Ţinând cont că USL are 8 consilieri locali, la un calcul simplu vedem că Adrian Bogdan a fost votat sigur de cei 8 aleşi PDL, cei 2 ai PP-DD şi de consilierul independent şi mai mult ca sigur de doi consilieri USL provenind din PSD. Sorin Poparadu

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com