Afla totul despre ceramica romana!

25 septembrie 2018 20:192 comments

La Muzeul Naţional al Unirii AlbaIulia va fi organizatăjoi, 27 septembrie 2018, ora 13.00, o prezentare a ceramicii romane de la Apulum. Această manifestareeste prilejuită de desfăşurarea celui de-al 31-lea Congres Internaţional al Asociaţiei Rei Cretariae Romanae Fautores,ale cărui lucrări au fost deschise în 24 septembrie, la Cluj-Napoca.

Congresul internațional al Asociației Rei Cretariae Romanae Fautores este unul dintre cele mai prestigioase manifestări științifice în domeniul arheologiei clasice, cu accent pe studierea vieții economice în Imperiul roman.De fapt, subiectul Congresului îl reprezintă studierea relațiile economice ale diferitelor zone ale Imperiului roman prin prisma importurilor și a producției locale de ceramică. De remarcat că la

ediția din acest an și-au anunțat prezența un număr de 150 de participanți, proveniți din 25 de țări europene, din SUA și Tunisia.

În cadrul manifestării organizate la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, specialiştii vor avea posibilitatea studierii la faţa locului a ceramicii romane produse la Apulum, unul din cele mai importantecentre urbane ale provinciei Dacia.

Evenimentul este organizat de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai și Institutul de Arheologie și Istoria Artei al Academiei Române, în parteneriat cu alte 14 instituții muzeale și științifice din țară, printre care și muzeul albaiulian.

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com