Aflam de la IPJ Alba

11 aprilie 2018 19:340 comments

Mandate executate

 

La data de 10 aprilie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din IPJ Alba l-au reţinut pe un tânăr de 23 de ani, din Alba Iulia, posesor al unui mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Alba Iulia.

 

Tânărul era cercetat sub control judiciar, pentru lovire, însă nu a respectat condiţiile măsurii preventive, iar poliţiştii au informat instanţa de judecată în legătură cu acest aspect.

 

Judecătoria Alba Iulia a dispus cercetarea sa în stare de arest preventiv, emiţând un mandat pentru o perioadă de 30 de zile.

 

La data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 16.00, poliţiştii de investigaţii criminale din Cugir l-au depistat şi reţinut pe un bărbat de 69 de ani, din Cugir, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

 

Bărbatul a fost condamnat, de Tribunalul Alba, la executarea unei pedepse privative de libertate de doi ani şi 10 luni închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

 

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

Cercetat pentru braconaj piscicol

 

Un bărbat din Blaj a fost prins în timp ce pescuiau, într-un lac, în perioada de prohibiţie. S-au ales cu dosar penal. Poliţia recomandă respectarea prevederilor legale privind pescuitul şi reaminteşte faptul că, potrivit ultimelor norme în domeniu, în perioada 7 aprilie – 5 iunie inclusiv, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit.

 

La data de 10 aprilie a.c., poliţiştii de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Blaj l-au depistat pe un bărbat de 51 de ani, din Blaj, în timp ce pescuia în lacul Chereteu. Asupra acestuia au fost găsiți mai mulţi peşti.

 

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de  „pescuit prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prevăzută si pedepsită de art. 64, lit. b, din OUG 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, cu modificările şi completările ulterioare.

 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 8 din 12 ianuarie 2018, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2018, în perioada 07.04.2018 – 05.06.2018 se instituie măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

 

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

 

Reţinuţi pentru infracţiuni rutiere

 

La data de 10 aprilie a.c.,  poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală au luat măsura reţinerii faţă de un tânăr de 26 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, ce este cercetat pentru 3 infracțiuni rutiere.

 

Tânărul a fost depistat, în noaptea de 05/06 aprilie a.c., în jurul orei 4.30, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice (0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat).

 

În plus, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că tânărul avea permisul de conducere suspendat.

 

Urmează ca în cursul zilei de azi, 11 aprilie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Tot ieri, 11 aprilie, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Jidvei l-au reţinut pe un tânăr de 22 de ani, din comuna Bazna, judeţul Sibiu.

 

Acesta a fost depistat, în seara zilei de 8 aprilie, în timp ce conducea un autoturism pe raza comunei Cetatea de Baltă, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule şi fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

 Urmează ca în cursul zilei de azi, 11 aprilie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

 

Cumul de infracțiuni rutiere

 

La data de 10 aprilie a.c, în jurul orei 20.15, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş, în timp ce acţionau pe raza localităţii Noşlac, l-au depistat pe un tânăr de 22 de ani, din comună, în timp ce circula cu un moped fără a poseda permis de conducere şi fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

 

În urma testării mopedistului cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Faţă de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis şi conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

Amplasarea radarelor în data de 12 aprilie 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                                                  

 

 

Leave a Reply


WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com