AFLAM DE LA IPJ ALBA

14 septembrie 2020 18:070 comments

Prins în flagrant

 

Un bărbat din Alba Iulia este cercetat pentru tentativă de furt după ce ar fi încercat să sustragă, de pe un camion parcat, un acumulator auto. Ulterior l-ar fi abandonat și ar încercat să scape întrucât ar fi fost observat de proprietarul camionului.

 

La data de 13 septembrie 2020, în urma unui apel prin 112, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au intervenit pe raza comei Vințu de Jos unde o persoană a semnalat o posibilă faptă de furt.

 

Un bărbat de 33 de ani, din Alba Iulia, ar fi demontat un acumulator de pe un camion parcat, iar ulterior, în momentul în care a fost observat de proprietarul acestuia, l-ar fi abandonat și ar fi încercat să își asigure scăparea, conducând un autoturism spre municipiul Sebeș.

 

Proprietarul camionului a pornit în urmărirea bărbatului și a anunțat, în același timp, poliția. Autoturismul, condus de persoana bănuită de furt, a fost oprit, de polițiști, în municipiul Sebeș.

 

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, pentru tentativă de furt.

 

Cercetările sunt continuate. 

 

 

 

Treisprezece metri cubi de material lemnos confiscat, în urma unui control în trafic

 

La data de 11 septembrie 2020, în jurul orei 19,45, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au oprit, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat de 43 de ani, din comuna Meteș, județul Alba.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul autoutilitarei nu a putut prezenta documente legale de proveniență și transport pentru cei 13 metri cubi de material lemnos care erau încărcați în autoutilitară.

 

Din primele cercetări a rezultat că acesta ar fi fost tăiat, în mod ilegal, motiv pentru care a fost indisponibilizat și predat în custodia reprezentantului unui ocol silvic.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

 

Mandat executat

 

La data de 11 septembrie 2020, în jurul orei 15.30, polițiștii de investigații criminale din Aiud l-au depistat și reținut, pe raza municipiului, pe un bărbat  de 43 de ani, din comuna Alțina, județul Sibiu, care este posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

 

Bărbatul a fost condamnat, de Tribunalul Sibiu, la 3 ani și 4 luni închisoare, pentru tentativă de omor.

 

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

Alege viața

 

În săptămâna precedentă, polițiștii rutieri din județul Alba au constatat 14 infracţiuni rutiere şi 1.093 de abateri de natură contravențională, în urma unei acţiuni care a avut ca scop creșterea siguranței rutiere pe drumurile publice din județ. Șaizeci și patru de conducători auto au rămas fără permis.

 

În perioada 07 – 13 septembrie 2020, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza întregului județ, o acţiune care a avut ca scop prevenirea accidentelor şi depistarea participanților la traficul rutier, care nu respectă regulile de circulație.  

 

Cu ocazia acţiunii, au fost aplicate 1.093 de amenzi, care au sancționat abateri de la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

 

Dintre acestea, 409 au fost aplicate pentru viteză, 18 pentru conducere sub influența alcoolului, 24 petru neacordare de prioritate,  93 pietonilor care s-au angajat în traversare prin loc nepermis, 34 bicicliștilor, iar restul pentru alte abateri.

 

Au fost reținute 64 de permise de conducere și au fost retrase 62 de certificate de înmatriculare.

 

Totodată, au fost constatate 14 infracțiuni, toate la regimul rutier, din care 7 de conducere sub influența alcoolului.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 11 septembrie 2020, în jurul orei 19,00, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos l-au depistat pe un bărbat de 55 de ani, din comuna Măneciu, județul Prahova, în timp ce conducea un moped, pe raza localității Ceru Băcăinți, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fără ca mopedul să fie înmatriculat sau înregistrat în circulație.

 

Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea, pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 11 septembrie 2020, în jurul orei 14,15, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control pe raza localității Șeușa, l-au depistat pe un tânăr de 27 de ani, din  comuna Ciugud, în timp ce circula cu un moped, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule și fără ca mopedul să fie înmatriculat sau înregistrat în circulație.

 

 Față de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și conducerea, pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

La data de 12 septembrie 2020, în jurul orei 23,50, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Balomiru de Câmp,  l-au depistat pe un bărbat de 41 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

La data de 12 septembrie 2020, în jurul orei 22,00, polițiștii rutieri din Blaj, în timp ce acționau împreună cu polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj, l-au depistat pe un bărbat de 34 de ani, din Sâncel, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

La data de 12 septembrie 2020, în jurul orei 19,45, polițiștii de siguranță publică din cadrul Poliției Orașului Cugir, în timp ce acționa pe strada Alexandru Sahia din oraș, l-au depistat pe un bărbat de 42 de ani, din Cugir, în timp ce conducea un autoturism, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că autorizația provizorie de înmatriculare a autoturismului erau expirată din luna februarie 2019.

 

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autoturism neînmatriculat.

 

La data de 13 septembrie 2020, în jurul orei 04,30, polițiștii rutieri din Aiud l-au depistat pe un tânăr de 20 de ani, din Aiud, în timp ce conducea un autoturism fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,78 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

La data de 13 septembrie 2020, în jurul orei 15,25, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Bucerdea Vinoasă, l-au depistat pe un bărbat de 50 de ani, din comuna Ighiu, care circula cu un ATV, fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Față de conducătorul autovehiculului, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.

 

La data de 13 septembrie 2020, în jurul orei 20,00, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, în timp ce acționau pe raza localității Cricău, l-au depistat pe un bărbat de 41 de ani, din comuna Cricău, care circula cu un ATV neînmatriculat și fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul autovehiculului, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului, conducere fără permis și conducerea, pe drumurile publice, a unui autovehicul neînmatriculat.

 

Amplasarea radarelor în data de 15 septembrie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                                                                       

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com