AFLAM DE LA IPJ ALBA

9 noiembrie 2020 18:320 comments

Tineri reținuți de polițiști

 

Doi tineri din Alba Iulia au fost reținuți de polițiști după ce i-ar fi amenințat și i-ar fi agresat pe doi minori. Acestora din urmă le-ar fi fost sustras telefonul mobil.

 

La data de 7 noiembrie 2020, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată, de către o femeie din municipiu, cu privire la faptul că cei doi copii minori ai săi, un băiat de 14 ani și o fată de 12 ani, ar fi fost victima unor infracțiuni.

 

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, în seara zilei de 6 noiembrie 2020, cei doi minori s-ar fi întâlnit, în spatele unui fost cinematograf din Alba Iulia,  cu 6 tineri cunoscuți, doi de 19 ani, iar restul de 16, 15, 14 și 13 ani. Între victime și cei 6 ar fi avut loc discuții în contradictoriu, împrejurare în care tinerii de 19 ani l-ar fi lovit pe băiat, provocându-i leziuni traumatice pentru a căror vindecare sunt necesare 7 – 8 zile de îngrijiri medicale.

 

Ulterior, victimele ar fi fost amenințate cu alte acte de violență, în cazul în care le vor spune părinților cele întâmplate, iar un minor de 16 ani i-ar fi sustras fetei telefonul mobil. 

 

Față de cei doi agresori majori, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe și amenințare, iar ulterior au fost prezentați în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Alba Iulia care au dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

 

Față de ceilalți 4 minori, cercetările sunt continuate pentru amenințare și furt calificat.

 

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care au avut loc aceste fapte.

 

Reținut pentru furt

 

Polițiștii din Alba Iulia l-au reținut pe un bărbat din Deva care i-a sustras unei femei din Alba Iulia, telefonul mobil.  

 

La data de 6 noiembrie 2020, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliție Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 51 de ani, din municipiul Deva, județul Hunedoara, ca persoană bănuită de furtului unui telefon mobil, în valoare de 1.000 de lei.

 

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în după amiaza zilei de 6 noiembrie 2020, în jurul orei 17,00, în timp ce se afla într-un magazin din Alba Iulia, ar fi profitat de neatenția unei femei și i-ar fi sustras, din buzunarul hainei, telefonul mobil.

 

Femeia a semnalat furtul, prin 112, iar bărbatul a fost identificat, la scurt timp, de către o patrulă din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, în zona autogării din Alba Iulia.

 

Asupra sa a fost găsit telefonul sustras, acesta fiind restituit păgubitei.

 

Cercetările sunt continuate.

 

Cercetați pentru furt

 

Polițiștii din Sebeș i-au identificat pe trei bărbați din București ca persoane bănuite de furt. Aceștia ar fi sustras laptopuri din incinta unui magazin din municipiu.

 

La data de 06 noiembrie 2020, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeș i-au identificat pe trei bărbați, doi 45 de ani și unul de 40 de ani, din București, ca persoane bănuite de săvârşirea unor fapte de furt semnalate poliţiei în cursul zilei de 13 septembrie 2020 de către reprezentantul unui magazin din Sebeș.

 

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, la data de 12 septembrie 2020, în timp ce erau în incinta magazinului, ar fi profitat de neatenția angajaților și ar fi sustras fiecare câte un laptop, în valoare totală de 9.500 de lei.

 

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor 3 bărbați precum și pentru recuperarea prejudiciului.

 

Reținut de polițiștii din Alba Iulia

 

Un bărbat din județul Bistrița-Năsăud a fost reținut de polițiști după ce a condus un autoturism având permis de conducere suspendat și fiind sub influența băuturilor alcoolice. Seara trecută, acesta a provocat și un accident soldat cu pagube materiale.

 

La data 08 noiembrie 2020, polițiștii rutieri din Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru de 24 de ore, față un bărbat de 48 de ani, comuna Budești, județul Bistrița-Năsăud din Blaj, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat.

 

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 08 noiembrie 2020, în jurul orei 17.30, a condus un autoturism pe strada Zlatnei din municipiul Alba Iulia având  permisul de conducere pentru suspendat și fiind sub influența alcoolului. 

 

Acesta a pierdut controlul asupra autoturismului, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate. Accidentul s-a soldat cu pagube materiale și a fost nevoie de intervenția reprezentanților societății furnizoare de electricitate, pentru remedierea defecțiunilor provocate la rețea.   

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 1,68 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 09 noiembrie 2020, în jurul orei 04.30, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au fost sesizați cu privire la faptul că pe DJ 107B, pe raza comunei Coșlariu, a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

 

Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că un bărbat de 30 de ani, din comuna Valea Lungă, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, în direcția Coșlariu – Galtiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice a ieșit în afara părții carosabile.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

 

La data de 08 noiembrie 2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de ordine publică din Blaj l-au depistat pe un tânăr de 24 de ani, din Blaj, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Avram Iancu din municipiu, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Amplasarea radarelor în data de 10 noiembrie 2020

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                               

    

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com