AFLAM DE LA IPJ ALBA

15 ianuarie 2021 15:120 comments

Alege viaţa!

 

Peste 130 de şoferi au fost sancţionaţi, într-o singură zi, pentru depăşirea limitei legale de viteză. Poliţiştii recomandă conducătorilor auto să respecte limitele legale de viteză şi le reamintesc că viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere, în ţara noastră.  

 

La data de 14 ianuarie 2021, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive.

 

Aparatele radar au fost amplasate în zonele identificate cu risc de producere a accidentelor datorate excesului de viteză.

 

În cadrul acestei acţiuni au fost depistaţi şi sancţionaţi contravenţional, 136 de conducători auto care au depăşit limita legală de viteză. Alţi 64 de conducători auto au fost amendaţi pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Complementar sancţiunilor contravenţionale, poliţiştii au dispus măsura reţinerii permisului de conducere faţă de 11 conducători auto. Doi dintre aceștia au depășit viteza legală de circulație cu peste 50 de kilometri/oră, iar doi au condus sub influența băuturilor alcoolice.  

 

De exemplu, în jurul orei 17,00, polițiștii Serviciului Rutier l-au depistat pe un bărbat de 52 de ani, din comuna Lopadea Nouă, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Tudor Vladimirescu, din Alba Iulia, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

În jurul orei 20,00, polițiștii din Câmpeni l-au depistat pe un bărbat de 35 de ani, din comuna Sohodol, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Plopului din Câmpeni, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Față de ambii conducători auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Reamintim:

 

Viteza maximă admisă în localităţi este de 50 de kilometri / oră, iar pe drumurile naţionale, în afara localităţilor, este de 90 km/oră. Limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.

 

Depășirea cu mai mult de 50 de kilometri/oră a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă.

 

De asemenea, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

 

Stimaţi conducători auto, unul din trei accidente se produce din cauza vitezei, pe drumurile din afara localităților!


Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum este una dintre principalele cauze de mortalitate, în ultimii ani.

 

Respectați regimul legal de viteză!

 

Reținut de polițiști

 

Un bărbat a fost reținut de polițiști după ce a provocat un accident fiind sub influența băuturilor alcoolice, iar ulterior a făcut scandal la fața locului, adresând injurii și cuvinte jignitoare celor prezenți.

 

La data de 14 ianuarie 2021, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un bărbat de 39 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă, județul Alba, care este cercetat pentru conducere sub influența alcoolului și tulburarea ordinii și liniști publice.

 

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 13 ianuarie 2021, în jurul orei 12,30, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Crăciunelul de Jos, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a intrat în coliziune laterală cu o autoutilitară condusă, din sens opus, de un bărbat de 40 de ani, din comuna Bucerdea Grânoasă.

 

Valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul a început să se manifeste agresiv, adresând injurii și cuvinte jignitoare celor prezenți la locul producerii incidentului.

 

Azi, 15 ianuarie, bărbatul va fi prezentat în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.  

 

 

Continuă activitățile de căutare a bărbatului de 74 de ani dispărut din Fărău

 

Polițiștii din Alba continuă investigațiile și căutările în teren, pentru identificarea bărbatului de 74 de ani, din comuna Fărău, dispărut din data de 6 ianuarie 2021.

 

Până în prezent au fost făcute verificări pe raza întregii comune și a localităților învecinate, pe o suprafață de aproximativ 10 kilometri pătrați față de locuința dispărutului, iar bărbatul a fost dat în urmărire la nivel național.

 

La căutări au participat voluntari din comună dar și membrii unei asociații de căutători care au folosit 5 autoturisme de teren.

 

Poliția revine cu apelul adresat cetățenilor de a suna la 112 sau a anunța cea mai apropiată unitate de poliție în cazul în care au informați care să conducă la identificarea lui GATEA IOAN, care are următoarele semnalmente: 175 cm înălțime, 65 de  kilograme, ochi albaști, păr grizonat;

 

La momentul dispariției purta o vestă neagă de fâș, bluză maro, pantaloni gri, pălărie închisă la culoare și cizme de cauciuc;

 

 

 

 

Amplasarea radarelor în perioada 16- 18 ianuarie 2021

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac                                                   

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com