AFLAM DE LA IPJ ALBA

10 mai 2018 20:530 comments

Reţinută pentru înşelăciune prin metoda „accidentul”

 

Poliţiştii din Alba Iulia au reţinut o femeie din judeţul Constanţa, ce este bănuită de comiterea, în luna aprilie a.c., a unei fapte de înşelăciune, prin metoda „accidentul”, împotriva unui bărbat de 75 de ani, din Alba Iulia. La percheziţie, poliţiştii au găsit bani, telefoane şi carterele SIM precum şi alte bunuri despre care există suspiciunea că au fost folosite sau provin din infracţiuni.

 

La data de 9 mai a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aba Iulia au reuşit documentarea activităţii infracţionale a unei femei, de 41 de ani, din Medgidia, judeţul Constanţa, ce este bănuită de comiterea unei înşelăciuni, prin metoda „accidentul”.

 

Se pare că, în dimineaţa zilei de 21 aprilie a.c., aceasta l-ar fi înşelat pe un bărbat de 75 de ani, din Alba Iulia, invocând faptul că fiica acestuia ar fi avut un accident rutier, soldat cu rănirea unui minor, iar pentru a scăpa de răspundere ar fi necesar să plătească o sumă de bani.

 

 În acest fel, femeia ar fi obţinut suma de 1.700 de euro şi 300 de lire.

 

Pentru obţinerea de probe, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul bănuitei, ocazie cu care au găsit sume de bani, mai multe telefoane mobile, cartele SIM,  agende cu însemnări privind sume de bani precum şi bunuri susceptibile ca fiind obținute ca urmare a comiterii de înşelăciuni.

 

Cercetările sunt continuate, pentru documentarea întregii activităţi infracționale a femeii.

 

 

La data de 09 mai a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud l-au depistat, pe raza municipiului, pe un bărbat de 28 de ani, din comuna Fântânele, judeţul Mureş, posesor al unui mandat de executare a pedepsei închisorii, urmărit la nivel naţional şi internaţional.

 

Bărbatul a fost condamnat, de Judecătoria Sibiu, la executarea unei pedepse privative de libertate de un an, 4 luni si 1.190 de zile de închisoare, pentru tâlhărie şi se sustrăgea executării pedepsei, pe numele lui fiind emis inclusiv un mandat european de arestare.

 

Condamnatul a fost depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

 

 

Acţiune pentru liniştea cetăţenilor din Blaj

 

Poliţiştii din Blaj au acţionat pentru menţinerea climatului de siguranţă publică şi  depistarea persoanelor ce locuiesc fără forme legale. Au fost aplicate 32 de amenzi şi a fost constatată o infracțiune.

 

La data de 9 mai a.c., între orele 08.00 – 18.00, poliţiştii de ordine publică din Blaj, împreună cu poliţiştii rutieri, au organizat o acţiune pentru identificarea persoanelor ce locuiesc fără forme legale sau care au documentele de identitate expirate, dar și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice  și creşterea siguranţei rutiere.

 

Cu ocazia acestei acţiuni, poliţiştii au constatat 32 de abateri de natură contravenţională, ce au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 3.390 de lei, din care 3 au fost aplicate pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991 privind ordinea publică, 12 la OUG 97/2005 privind evidenţa domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate şi 17 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

 

Cu ocazia controalelor efectuate, poliţiştii au constatat o infracțiune de evaziune fiscală ce ar fi fost comisă de un bărbat de 60 de ani, din Blaj, care, în perioada 2008 – 2018, ar fi închiriat un imobil, compus din 11 spaţii de cazare, mai multor persoane, contra unor sume de bani, fără a încheia contracte de închiriere, obținând astfel venituri pe care nu le-ar fi declarat organelor fiscale.

 

Infracțiuni rutiere

 

La data de 9 mai a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, în timp ce acţionau pe raza localităţii Teleac, l-au depistat pe un bărbat de 43 de ani, din comuna Berghin, în timp ce conducea un autoturism având permisul de conducere suspendat.

 

În plus, conducătorul auto era sub influenţa băuturilor alcoolice, în urma testării lui cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,11 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 

Faţă de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere cu permisul suspendat.

 

 

În data de 9 mai a.c., în jurul orei 8,45, poliţiştii Serviciului Rutier Alba, în timp ce acționau împreună cu poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, pe raza comunei Ighiu, l-au depistata pe un bărbat de 35 de ani, din comuna Ighiu, ce circula cu un moped fără să posede permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Faţă de mopedist, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

 

 

Amplasarea radarelor în data de 11 mai 2018

 

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Cîmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac    

                                                         

 

Leave a Reply


WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com